L’enquesta de clima laboral acaba de ‘trinxar’ la direcció del centre penitenciari

La relació entre Garcia i Magrinyà s’ha anat deteriorant des de fa temps i s’ha accentuat amb la presa de decisions que unilateralment ha adoptat cadascun d’ells; per acabar-ho d’adobar algunes preguntes del treball intern sembla que s’estigui preparant un relleu

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

L’enquesta de clima laboral que s’ha començat a fer aquesta setmana al centre penitenciari ha acabat de trencar la poca i mala relació que tenen els dos directors de la Comella. Des de fa molts mesos, el vincle entre Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà, que ja va néixer per conveniència, s’ha anat deteriorant. Les maniobres especialment realitzades per l’adjunt han estat en part la causa de part del malestar entre els sindicats i alguns funcionaris de la presó. Darrerament, també Garcia ha pres decisions que haurien molestat Magrinyà.

Algunes de les preguntes que inclou l’enquesta que es pot respondre de força anònima ha acabat d’adobar tot plegat. Ha acabat de ‘trinxar’ la ja de per si distant relació entre els dos membres de la direcció penitenciària. Segons les fonts consultades, Magrinyà no estaria gens content que el qüestionari demani als funcionaris que valorin per separat al director i al director adjunt. D’aquest manera quedarà clar, aparentment, qui és més apreciat. O qui es detesta més. Alhora, també es demana valorar els dos oficials que queden immediatament per sota dels dos directors, com si s’estigués buscant un relleu que el ministeri d’Interior que encapçala Josep Maria Rossell no descartaria d’anar a buscar fora d’Institucions Penitenciàries i, per exemple, entre funcionaris prejubilats de la policia.

En el qüestionari anònim que s’ha començat a fer aquesta setmana es demana que es valorin per separat el director i el director adjunt i també es demana opinió sobre els dos oficials que hi ha per sota

Les moltes decisions controvertides adoptades pel director adjunt hauria desgastat molta la credibilitat de la direcció. I ara és evident que cadascun dels dos integrants va pel seu cantó. Darrerament s’hauria aplicat el principi de mobilitat en favor de dos agents que han passat de l'àrea de detenció a l'àrea de reinserció. Aquests dos agents, membres del sindicat de joves (SPP), sempre molt crític amb Magrinyà, han estat  escollits a dit pel director i ha creat mal ambient entre els agents però més encara entre la direcció perquè l’adjunt no estaria d'acord amb els dos escollits.

Segons les fonts, arran de la selecció esmentada -Garcia hauria vist que Magrinyà té el suport d’un sindicat i hauria optat per guanyar-se les altres dues organitzacions amb representació a la presó-, l’adjunt hauria anat explicant a molts agents que no compartia l’elecció ni la forma de fer. Reinserció és l’àrea d’on procedeix el director i teòricament ha agafat a dos dels seus per si ha de tornar al seu lloc d’origen. L’adjunt hauria evidenciat davant el ministeri que no té res a veure amb la decisió per si té alguna repercussió legal.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Passotisme pel clima laboral a la presó

Tot plegat va tensar més encara la relació ja dolenta de per sí i ara només faltava les preguntes de l’enquesta per fer-ho saltar, aparentment, tot pels aires. Fent la guerra cada integrant de la direcció pel seu compte i amb tot el bagatge de malestar, malgrat que és pròxima la finalització de la legislatura, no es pot descartar que hi hagi canvis abans de les eleccions. De fet, els mateixos implicats, indirectament, estarien reclamant canvis al capdavant de la direcció del centre.

Comentaris (10)

Trending