Dues mil infraccions a les mesures per combatre la propagació del coronavirus

No portar la mascareta o no dur-la ben posada és, de llarg, la vulneració que més ha detectat la policia des del mes de juliol, quan es va imposar l’obligatorietat de la protecció facial

Dos agents de policia en un control.
Dos agents de policia en un control.

La policia ha constat pràcticament dues mil infraccions en relació a les mesures imposades per evitar la propagació del coronavirus en els darrers cinc mesos. De llarg, el fet de no dur la mascareta o dur-la posada d’una manera indeguda és la vulneració més detectada des que se’n va imposar la obligatorietat. Els agents policials constaten les infraccions i després és el ministeri de Salut qui instrueix el corresponent expedient i acaba sancionant si és el cas.

La direcció del cos d’ordre fa un bon balanç de la feina feta en relació amb el control de les mesures establertes per l’autoritat sanitària, més encara amb els instruments legals de què disposa el cos, que no és de sanció directa, almenys fins ara, per al cas de les mesures excepcionals en relació amb la pandèmia. Del 15 de juliol al 15 de desembre, segons les dades oficials facilitades, s’havien constatat un total de 1.957 infraccions.

Només quatre capítols dels 23 respecte dels quals la policia ha aixecat constatacions durant aquests mesos superen el centenar de les infraccions. Clarament, el rànquing està liderat pel fet de no portar mascareta o dur-la inadequadament. Per aquest concepte la policia ha fet un total de 1.150 constatacions

Només quatre capítols dels 23 respecte dels quals la policia ha aixecat constatacions durant aquests mesos superen el centenar de les infraccions. Clarament, el rànquing està liderat pel fet de no portar mascareta o dur-la inadequadament. Per aquest concepte la policia ha fet un total de 1.150 constatacions. A molta distància queden les 269 constatacions per formar grups de més de 2 persones en espais públics o privats o les 255 per formar grups de més de quatre persones.

La següent infracció més constatada, amb 133 actes, és la de fumar mentre es camina o en grup en qualsevol espai de la via pública. La resta de constatacions ja són força més minses, amb 35 casos relatius a persones que anant en cotxe amb persones no convivents no duien la mascareta o els 30 casos de grups de més de cinc persones quan no tocava. Els ciclistes sense mascareta en zona urbana (21) o fumar o vaporitzar en zones de restauració (18) són les altres infraccions constatades que superen la desena.

La resta de constatacions, molt minoritàries, tenen a veure majoritàriament amb qüestions relacionades amb els comerços i la restauració, com el fet que hi hagués més persones del compte en la taula d’un restaurant (cinc casos) o no portar el registre escrit diari dels usuaris de la restauració (tres casos). Hi ha tres casos per superar la franja horària establerta de servei a taula i un sol cas, per exemple, per organitzar una activitat que superi les cinquanta persones.

Comentaris (6)

Trending