Dos positius a la policia obliguen a aïllar diversos agents i fan extremar les mesures a tot el cos

Els contagiats i els contactes confinats pertanyen essencialment a la unitat de seguretat ciutadana i policia de proximitat

Un cotxe policial patrulla pel centre d'Andorra la Vella.
Un cotxe policial patrulla pel centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Com a mínim dos casos positius han obligat a aïllar diversos agents de policia. Tant els contagiats com els contactes estrets del cos que s’han hagut de confinar pertanyen essencialment a la unitat de seguretat ciutadana i policia de proximitat. Són, per tant, patrullers. El fet ha obligat a extremar les mesures de seguretat en el conjunt del cos per evitar una minva d’efectius que pugui alterar la bona marxa del departament uniformat.

És evident, han assegurat les fonts, que caldrà refer alguna de les planificacions laborals dutes a terme fins ara, una situació que comporta cert malestar. En funció de les unitats o els comandaments afectats, hi ha més o menys neguit. Com va passar el mes de març durant l’epicentre de la crisi sanitària, alguns dels integrants del cos consideren que la direcció no emet unes directrius clares de com actuar quan s’han d’apartar del servei alguns agents.

El que està clar és que, almenys d’entrada, alhora d’adoptar mesures i procedir a aïllar contactes, s’actua com en qualsevol empresa o col·lectiu i se segueixen fil per randa, segons han explicat algunes fonts, les recomanacions o ordres dictades per les autoritats sanitàries. Una de les mesures que s’han donat a la policia és que es miri d’evitar tant com es pugui la mobilitat entre plantes de l’edifici de l’Obac. I que personalment s’extremin les precaucions, que no s’abaixi en cap moment la guàrdia i ni hi hagi un relaxament en les mesures.

Sobre altres implicacions que comporta el fet de perdre efectius, les fonts consultades han recordat que no és l’alta direcció els qui elaboren les planificacions laborals, sinó que són els comandaments intermedis els encarregats de dissenyar els calendaris de feina i que en funció d’això i del personal de què es disposi o s’hagi d’aïllar s’haurà de mobilitzar més o menys personal suprimint dies festius o vacances en funció de les necessitats.

Comentaris (3)

Trending