Dos funcionaris positius a la policia i vuit més de confinats

La direcció del cos assegura que s’estan mirant d’optimitzar al màxim els recursos humans i materials per mirar d’evitar contagis i aquest dimecres tots els integrants del cos se sotmetran a la prova de detecció ràpida del coronavirus

El director adjunt de la policia Miquel Àngel Barbolla.
El director adjunt de la policia Miquel Àngel Barbolla. Toni Solanelles

Dos funcionaris del cos de policia estan ara mateix de baixa per ser positius de Covid i vuit més resten confinats als seus domicilis per ser contacte d’altres contagiats, que no vol dir necessàriament que siguin altres agents. Així ho ha informat el director adjunt del cos, Miquel Àngel Barbolla, que ha assegurat que es mira d’optimitzar al màxim els recursos per mirar d’evitar la propagació del virus al servei d’ordre.

Com ja va avançar l’Altaveu, el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat que aquest dimecres tots els funcionaris del cos es podran sotmetre a una prova de detecció ràpida del coronavirus a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu. El titular ministerial ha assegurat que el cribratge ja s’hauria volgut fer abans però no havia estat possible, i que les analítiques, ara, permetran “tenir una foto” de l’estat de salut del cos i així adoptar les mesures que escaigui. La intenció és periòdicament continuar fent analítiques.

També divendres es tornarà a fer un nou cribratge al centre penitenciari, on hi ha hagut molts més positius que a la policia entre els funcionaris encara que, per sort, de moment el virus no ha afectat per ara als reclusos. “És un cos sensible sobretot pels interns”, ha recordat el responsable ministerial, que també ha explicat que durant la setmana passaran pels laboratoris d’extracció de Prat de la Creu els funcionaris del cos de bombers.

Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany.

Relacionat

Proves de detecció ràpida del coronavirus a tots els funcionaris de policia

Barbolla ha explicat que es mira de respectar al màxim els binomis policials formats. Sobretot en el cas de les patrulles. I que siguin sempre els mateixos funcionaris que vagin junts i, fins i tot, que usin també els mateixos vehicles, per tal d’evitar l’expansió del virus. També en la resta del cos es mantenen, segons la direcció -l’afirmació no és compartida per molts policies- les mateixes directrius, que “no sempre es poden complir al 100%” atès que hi ha baixes i altres imponderables.

El director adjunt ha explicat també que el gimnàs que hi ha al despatx central de la policia porta setmanes tancat -de fet, es va obrir durant l’estiu, ja quan la situació del primer brot pandèmic semblava deixada enrere, però el primer positiu del rebrot va dur a tancar la instal·lació- i també hi ha altres recintes de l’equipament que tenen molt limitat el seu aforament.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending