Proves de detecció ràpida del coronavirus a tots els funcionaris de policia

Després de diversos positius les darreres setmanes, i de la pressió sindical, la direcció ha claudicat a concertar un cribratge per a tot el personal a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu

Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany.
Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany. Toni Solanelles

Li ha costat acceptar-ho però finalment la direcció de la policia no ha tingut més remei que moure’s com no ho havia fet fins ara per poder concertar amb els responsables del ‘stop lab’ de Prat de la Creu proves de detecció ràpida de coronavirus per a tots els funcionaris del departament. Si no hi ha canvis, s’han bloquejat tres dies de la setmana que ve perquè el personal policial vagi sotmetent-se a les analítiques, amb el risc que una part de la plantilla s’hagi de confinar per ser contagiat asimptomàtic.

Els positius que hi ha hagut les darreres setmanes i la pressió exercida pels representants sindicals (CFPA i SIPA) i el Consell de la Policia, que ve a ser una mena de comissió consultiva policial amb representants de tots els graus policíacs, haurien acabat fent efecte davant una direcció que molts dels funcionaris de la casa consideren immobilista i poc amant d’agafar el toro per les banyes en qüestions d’interès general per al col·lectiu.

De fet, la gestió de la crisi sanitària a nivell del cos d’ordre ha estat força criticada per diversos funcionaris. Més enllà de les proves diagnòstiques i altres decisions sobre la planificació laboral, també hi hauria hagut força malestar per la manca de material de protecció. Els darrers dies tot just haurien arribat mascaretes de manera generalitzada. En tot cas, hi ha un sentiment generalitzat, que no pas unànime, que s’arriba tard.

Comentaris (3)

Trending