Dos comissaris de policia i els dos últims caps del SIPA lideren el nou sindicat de comandaments

El SICOP diposita els seus estatuts al Registre d’organitzacions sindicals i vint-i-un funcionaris del cos de l’ordre constitueixen la comissió gestora provisional

Despatx central de la policial, al carrer Ciutat de Sabadell.
Despatx central de la policial, al carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Els dos comissaris que actualment exerceixen com a tals a la policia més els dos darrers responsables de l’extint Sindicat de Policia (SIPA) lideren la llista de 21 funcionaris del cos d’ordre que constitueixen la comissió gestora provisional del nou sindicat de comandaments policials, que es passarà a conèixer amb les sigles SICOP. El col·lectiu ja ha dipositat els estatuts al Registre d’organitzacions sindicals.

El BOPA publica aquest dimecres “el dipòsit dels estatuts i la inscripció al Registre de l’organització sindical denominada Sindicat de Comandaments del Cos de Policia, abreujadament SICOP”. L’àmbit d’actuació territorial del sindicat és el Principat d’Andorra i el seu àmbit d’actuació funcional comprèn “la representació, defensa i gestió dels drets i interessos legítims dels seus afiliats, així com l’assoliment de la convivència pacífica i la protecció de les persones i dels béns i el benestar social, d’acord amb l’ordenament jurídic”.

L’edicte pel qual es publicita el dipòsit estatutari publica la relació dels 21 comandaments que integren la comissió gestora. Hi ha representants de bona part sinó totes les unitats o grups policials. I per la seva rellevància a nivell de galons destaquen els comissaris Frederic Gutiérrez i Teresa Ferreira, o els dos darrers responsables del SIPA abans de la seva dissolució, Iván Silva i Marc Serrat.

Comentaris (1)

Trending