Dos agents es faran càrrec de la vigilància i control del nou mòdul penitenciari de salut mental

El Govern ja ha provat la modificació de l’estructura orgànica d’Institucions Penitenciàries per incloure l’àrea que derivarà de la condemna que s’imposarà a l’autor confés del crim de Vila

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Dos agents penitenciaris del departament de detenció i règim obert es faran càrrec per norma de la vigilància i control del nou mòdul de salut mental que tindrà el centre de la Comella. La nova àrea de salut mental ja està formalment creada, després que aquest dimecres ho aprovés el consell de ministres. Tot aquest moviment a Institucions Penitenciàries s’emmarca en la condemna que s’imposarà a l’autor confés del crim de Vila. La resolució del Tribunal de Corts s’ha de notificar la setmana vinent.

Ja aquest dimarts hi va haver una reunió entre diversos responsables del ministeri de Justícia i Interior, de la pròpia presó, del SAAS i de la judicatura (inclosa fiscalia) per tractar la qüestió. I la maquinària s’ha posat en marxa del tot. Els dos agents que s’ocuparan del nou servei, per dir-ho així, que es pretén habilitar al mòdul de menors els escollirà dimarts que ve l’empresa Opció Recursos Humans d’entre els candidats que fins dilluns s’hagin presentat a la nova proposta de treball, un oferiment que va ser traslladat als professionals del centre penitenciari aquest mateix dimecres.

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.

Relacionat

El mòdul de menors de la presó serà ‘espai psiquiàtric’ per ingressar-hi l’autor del ‘crim de Vila’

En principi entre dues persones hauran de cobrir de dilluns a divendres de 7.30 hores a 19.30 hores. Aquests funcionaris tindran festius els caps de setmana. A part de la vigilància hauran de fer l’acompanyament a la resta de professionals, especialment del món de l’educació i de la salut, que operaran en el mateix mòdul. I és que, d’entrada, només es preveu posar-lo en funcionament per al resident d’origen togolès que el setembre del 2020, a Encamp, va assassinar a cops del que semblava una mena de piolet, un altre resident, en aquest cas de nacionalitat francesa.

Les associacions que històricament han treballat en pro de la salut mental i de la defensa de les persones amb trastorns mentals no han estat informades de res malgrat que han estat les que durant molts anys, justament, han reclamat que es creés un mòdul especial a la presó perquè els reclusos amb problemes mentals poguessin tenir un tractament específic dins de la reclusió o internament forçat al qual hagin d’estar sotmesos. De moment, la qüestió de l’àrea penitenciària de salut mental s’està gestionant amb absoluta discreció i obscurantisme.

Comentaris

Trending