La direcció de la policia estudia querellar-se contra un dels recurrents del concurs d’oficials

En el recurs contra l’execució de la sentència que obligava a recalcular les notes d’un procés que es va dur a terme el 2015, l’interessat insinua o més que això que diversos comandaments haurien falsejat o alterat dades o documentació

Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany.
Edifici de la policia a Escaldesa-Engordany. Toni Solanelles

La direcció de la policia està avaluant els pros i els contres d’iniciar una acció judicial -possiblement una querella per difamació- contra un sotsoficial del cos que recentment ha presentat un recurs contra l’execució de la sentència que obligava a recalcular les notes del controvertit concurs d’oficials del 2015. En l’escrit presentat per ara en seu administrativa, el recurrent insinua o més que això que comandaments del cos haurien falsejat o alterat dades o documentació relativa al concurs.

Fonts ministerials han assegurat que l’anàlisi de la qüestió està sobre la taula. S’estan estudiant avantatges i inconvenients d’una acció de la naturalesa de l’esmentada, atès el desgast que podria suposar per a la institució en general i, depèn de com evolucionés tot plegat, per algunes persones en qüestió. Però molts dels al·ludits consideraries segons les fonts d’Interior consultades que són intolerables les insinuacions del recurrent. Amb tot, no és clar el que acabarà passant.

Però sí que és clar que en el seu recurs, l’interessat, al marge de demanar que s’abstinguin de prendre cap més decisió sobre el concurs comandaments com el director de la policia, Jordi Moreno, o dos dels adjunts (Miquel Àngel Barbolla i Jordi Boixader) i altres integrants del jurat del procés de selecció per la seva suposada “animositat” vers el recurrent, demana que que s’obrin “expedients disciplinaris adients per avaluar els diferents graus de participació i implicació” en el que es considera que va ser un concurs anòmal”.

El recurrent exigeix també que “es determini si han falsejat o alterat documentació i dades en el present concurs; que es determini quin grau de participació i coneixement tenen en la constant voluntat de perjudicar aquesta part i beneficiar tercers en un concurs-oposició pública i qualsevol altra responsabilitat disciplinària que es pugui derivar de la seva conducta, constantment maliciosa i tèrbola en tot aquest procés. Tot això sense perjudici de les posteriors accions penals que puguin ser empreses”.

Comentaris (7)

Trending