La direcció de la policia es reorganitzarà amb els actuals comandaments i sense nous integrants

En qüestió de pocs dies es jubilarà qui ara és el responsable de l’àrea d’investigació, que té per sota una comissària que hauria d’assumir més protagonisme

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.
Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior no té intenció d’incorporar cap més comandament a la cúpula de la policia quan l’actual director responsable de l’àrea d’investigació, Jordi Boixader, es jubili, circumstància que passarà en qüestió de pocs dies o un parell de setmanes a tot estirar. Formalment, la direcció policial quedarà integrada per tres persones i els dos comissaris caps d’àrea que hi ha per sota hauran d’assumir una mica més de protagonisme.

Les fonts ministerials han assegurat que es creu que els comandaments que queden -Jordi Moreno com a director general, Bruno Lasne en qualitat d’adjunt coordinador i responsable de l’àrea de seguretat ciutadana, i Miquel Àngel Barbolla, adjunt responsable de les àrees tècniques i administratives- poden assumir la direcció del cos i que en alguns serveis concrets, la major participació dels comissaris Teresa Ferreira i Frederic Gutiérrez, pot resoldre eventuals dèficits.

Jordi Boixader, sense uniforme, conversant amb l'inspector Ramon Torné.

Relacionat

La jubilació d’un dels directors adjunts obliga a repensar la cúpula policial

Una de les qüestions que caldrà veure és com es gestiona el tema de les guàrdies, atès que hi haurà una persona menys de les que actualment participen de les rodes que es fan. A banda, el fet que el concurs per la provisió d’una plaça de comissari quedés fallit tampoc no facilita la possibilitat de reorganitzar la cúpula. Certament, però, Interior ha d’anar avaluant l’escenari de futur atès que Moreno també s’atansa a la jubilació.

En aquest sentit, hores d’ara Bruno Lasne sembla que seria l’hereu natural. No es preveu, però, que hi hagi canvis, a no ser que hi hagi cap daltabaix, durant el que resta de mandat polític. La direcció general de la policia faria temps que hauria estat avaluant un redisseny de les àrees però no està gens clar que aquest s’acabi duent a terme.

Comentaris (3)

Trending