Detingut per tocaments, alliberat per ‘no ser-hi tot’

La policia arresta en un establiment hoteler un dels seus estadants en ser denunciat per la dependenta d’una botiga perquè l’havia grapejat, però les proves mèdiques van evidenciar una disfunció psíquica i el control es va deixar sense efecte

Un cotxe de policia en un control.
Un cotxe de policia en un control. Toni Solanelles

La policia va tenir detingut durant unes hores, la setmana passada, un home francès de 57 anys que havia proferit tocaments a la dependenta d’una botiga del centre del país a la qual prèviament li havia proposat mantenir relacions sexuals. La dona va rebutjar l’oferiment però l’home, turista, igualment la va grapejar. L’arrest es va haver de deixar sense efecte en constatar els especialistes de l’àrea de Salut Mental de l’hospital que el controlat patia una disfunció psíquica.

Els fets van succeir dimarts de la setmana passada. La dona va denunciar que el turista en qüestió, desconegut òbviament per ella, li havia demanat mantenir relacions sexuals i en ser refusada taxativament la proposta, l’home, sense manies, li va tocar la cuixa i es va abraonar amb el seu cos damunt la denunciant. Formalitzada la denúncia, la policia va iniciar una enquesta que va acabar conduint a l’hoste d’un establiment hoteler d’Escaldes, on seria detingut l’endemà a la tarda l’acusat.

Inicialment, la detenció es va formalitzar com correspon. Però vist que l’home podia presentar una alteració de la seva capacitat volitiva, se’l va posar a disposició del metge forense i, aquest, va demanar la intervenció dels especialistes en psiquiatria, que van corroborar la minusvàlua. De fet, no es descarta que l’home, a França, estigués ingressat en algun sanatori. En tot cas, la detenció inicialment executada es va haver de deixar sense efecte.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending