Controls camuflats per enxampar ‘sense papers’ al Pas de la Casa

La policia ha intensificat la vigilància els darrers dies a la localitat fronterera per localitzar persones que hi estan treballant o residint o les dues coses de manera irregular

Una vista del centre del Pas, ben nevat.
Una vista del centre del Pas, ben nevat.

La policia ha intensificat els controls al Pas de la Casa per intentar localitzar persones que hi estan treballant o residint o totes dues coses sense tenir degudament regularitzada la situació. Sense cap mena d’autorització. Per diverses vies, el cos ha tingut coneixement d’un increment considerable de persones que s’estarien a la localitat fronterera sense papers. I amb controls sorpresa es vol incrementar la pressió per tal d’obligar les empreses que donen feina als esmentats ciutadans a regularitzar la seva situació.

El grup d’immigració i estrangeria de la policia hauria reforçat els controls des d’aquest dimarts, fent vigilàncies amb cotxes no retolats i amb agents de paisà interessant-se per la situació de persones que de vegades deambulen per la vila sense solta ni volta o demanant documentació en establiments en què se sospita que hi treballen persones que no tenen els permisos administratius per fer-ho.

Tot plegat desemboca, inicialment i normalment, en un procés administratiu que pot arribar a suposar una multa econòmica a l’empresa i l’expulsió de la persona que estigui en situació il·legal al Principat. No obstant això, habitualment es dóna un termini de vuit dies a les parts per tal que aconsegueixin regularitzar la seva situació. Si això es produeix, l’expedient que s’obre s’arxiva i el cas es tanca.

Només en casos excepcionals molt poc usuals -les fonts consultades, que no han pogut determinar quants expedients s’han obert les darreres hores tot i confirmar l’existència d’algun d’ells, han afirmat que per ara no hi ha situacions punibles des del punt de vista penal- es posa en marxa la via penal. Seria el cas que hi hagués hagut algun tràfic de persones  algun altre tipus de maltractament o vexació.

Una dotació policial fent una ronda nocturna.

Relacionat

La policia deté un home amb documentació falsa que tenia una ordre d'expulsió

Comentaris (9)

Trending