La concentració crítica amb la gestió de la pandèmia defensa “drets i llibertats” dels ciutadans

Els promotors de l’acte que es vol fer el 14 de març a la plaça del Consell General asseguren que se cenyiran a totes les mesures que imposi l’autoritat sanitària

Una imatge de la plaça del Consell General.
Una imatge de la plaça del Consell General. ARXIU

Els promotors de la concentració crítica amb la gestió que en algunes coses està fent el Govern i les autoritats del país de la pandèmia asseguren que pretenen “defensar els drets i llibertats de tots i cadascun dels ciutadans del nostre país, i el bé més preuat que tenim, la vida, en el sentit més ampli de la paraula”. L’acte, si s’acaba autoritzant, s’ha de dur a terme el 14 de març, el dia de la Constitució, a la plaça del Consell General.

Els impulsors de la iniciativa, que arrosseguen ara mateix unes vuitanta persones i que compten ser més d’un centenar a la plantada si finalment es pot fer, asseguren que en cap cas neguen l’existència del coronavirus, que en algun cas han vist ben de prop en afectar amics i familiars. “Volem fer arribar la més absoluta mostra de solidaritat a totes les persones que per un motiu o altre s’han vist afectats per aquesta crisi sanitària”, asseguren en un comunicat on adjunten la sol·licitud que van fer arribar al ministeri d’Interior.

Durant la concentració, pendent de permís, s’exhibiran pancartes amb “frases respectuoses”, descartant aquelles que “no respectin aquesta consigna” i que al final de l’acte “es llegirà un manifest, el qual també volem que sigui un text respectuós”. L’emblema de la trobada és “pels nostres drets i llibertats i per la vida”

Segons fonts del col·lectiu, estan ultimant el protocol que consideren que s’hauria de seguir i que enviaran al ministeri de Salut. Seran les autoritats sanitàries les que finalment estableixin les condicions necessàries en vista a la pandèmia i a la demanda formulada davant el ministeri que dirigeix Josep Maria Rossell. Com ja va avançar el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, la intenció és permetre la concentració, que es vol fer entre les 12 i la 1 del migdia.

En la carta de petició de la concentració, que es pretén fer en silenci però amb una música tranquil·la de fons, s’explica que el grup ciutadà està “preocupat per la situació que està vivint el nostre país des de fa quasi un any” i vol fer públic i notori aquest neguit amb una concentració ciutadana “totalment pacífica i ordenada”. També deixa clar el col·lectiu que no es pot fer responsable de comportaments puntuals individuals.

En la sol·licitud adreçada a Rossell, on s’informa que no es pot assegurar ara mateix quantes persones poden acudir a l’acte, encara que “creiem que seran més d’un centenar”, s’hi explica que durant la concentració s’exhibiran pancartes amb “frases respectuoses”, descartant aquelles que “no respectin aquesta consigna” i que al final de l’acte “es llegirà un manifest, el qual també volem que sigui un text respectuós”. L’emblema de la trobada és “pels nostres drets i llibertats i per la vida”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending