La comunitat llatinoamericana treu foc pels queixals amb l’enduriment dels requisits per reagrupar

Argentinos en Andorra considera, per exemple, que exigir més ingressos econòmics per poder traslladar la família farà fer marxa enrere a professionals que potser demanda el país

La comunitat llatinoamericana no rep de bon grat les noves condicions per al reagrupament.
La comunitat llatinoamericana no rep de bon grat les noves condicions per al reagrupament. arxiu

La comunitat llatinoamericana està “que trina” amb els nous paràmetres econòmics que s’han fixat per fer possible el reagrupament familiar. I es considera que les noves exigències són “fortes” i poden comportar una dificultat molt notòria i que professionals que potser són necessaris al país acabin fent marxa enrere perquè no puguin portar a Andorra els seus familiars més directes.

Com va anunciar l’executiu aquest dimecres, si fins ara per poder fer el reagrupament calia cobrar el 100% del salari mínim més un 70% per cada adult que es volgués portar més un 40% si es tractava d’un menor; ara aquests segons paràmetres s’incrementen de manera molt sensible. I per poder reagrupar un adult caldrà cobrar el 200% del salari mínim (o sia, una vegada el salari mínim per cada adult que es vulgui portar) i un 70% més per cada infant.

Exterior del Servei d'Immigració.

Relacionat

Interior endureix les condicions del reagrupament familiar per fixar mecanismes de protecció

“Haver de deixar la família pot marcar una diferència molt sensible”, ha explicat el portaveu i ànima d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, una associació que ja abans que s’haguessin anunciat els nous requisits estava al corrent que algun enduriment en la matèria hi podia haver. “Una cosa són els immigrants europeus, que en autocar i quatre o cinc hores poden veure majoritàriament la família”, però aquest no és el cas de les persones llatinoamericanes que tenen els familiars fonamentalment a l’Argentina, a Xile, a Colòmbia o països de l’entorn.

En aquest sentit ha destacat la situació dels no pocs conductors de bus argentins que els darrers temps han vingut a Andorra a treballar. “Els conductors estan que trinen perquè tenien la família ja en camí perquè es complia els tres mesos” que fa que són al Principat i ara veuen que amb les noves condicions el reagrupament es trastoca. I això que “els xofers encara són els que tenen un salari més apte, tot i que no arriben” a les noves exigències. Per a Ponce, aquests paràmetres poden dificultar l’arribada de mà d’obra llatinoamericana.

Els ministres Guillem Casal i Ester Molné aquest dimecres a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Relacionat

Govern aprova una quota especial de 600 treballadors per a l’estiu

Més enllà d’això, segons Ponce, les xifres relatives a les quotes, no els acaben de quadrar. Però no afecta aquesta situació a l’estada, o a l’arribada de més o menys llatinoamericans. Certament, Argentinos en Andorra fa un seguiment més o menys acurat dels moviments migratoris i de les regulacions que es van imposant per tal de facilitar informació fiable als compatriotes que avaluen buscar un lloc de treball al Principat.

Etiquetes

Comentaris (42)

Trending