L’últim adeu al policia mort de manera tràgica serà aquest dimecres a la tarda a Escaldes

La commoció per la desaparició de Francesc Pozo Sánchez, que feia més de trenta anys que formava part de l’àrea de patrulles on era tot un referent, envaeix tot el cos

Una imatge d'arxiu de Francesc Pozo Sánchez.
Una imatge d'arxiu de Francesc Pozo Sánchez.

La consternació envaeix la policia. El cos d’ordre s’ha posat en marxa commocionat aquest matí en conèixer la tràgica defunció de Francesc Pozo Sánchez, un conegut i apreciat funcionari que hauria estat localitzat sense vida aquest dilluns al vespre en el seu domicili. El dol es mantindrà com a mínim fins aquest dimecres a la tarda, quan a les 4, l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes acollirà la missa funeral en record seu.

Per exprés desig de la família, no hi haurà vetlla prèvia. El traspàs de Pozo ha commogut fortament la immensa majoria dels funcionaris de policia. A mesura que aquest matí s’ha anat sabent la mala nova al despatx central i entre tots els integrants del cos, l’emoció i tristesa ha crescut. També en una part important de la ciutadania, ja que per la seva feina, el policia havia tractat amb moltíssima gent.

Actualment formava part del servei local d’Andorra la Vella. Però abans, per exemple, havia estat al servei local de Sant Julià o havia realitzat tasques de protecció de personalitats

De 56 anys, feia més de tres dècades que aquest actualment agent major del cos havia iniciat la seva carrera professional a la policia. Sempre havia format part de l’àrea de seguretat ciutadana en diferents grups. De fet, en alguna de les seves etapes professionals havia fins i tot realitzat tasques de protecció de personalitats. I era tot un referent entre les patrulles. Actualment formava part del servei local d’Andorra la Vella. Però abans, per exemple, havia estat al servei local de Sant Julià.

Havia estat el tutor de moltes de les promocions de nous funcionaris de policia, per tant, havia contribuït a formar-ne moltíssims. Pozo era un habitual els darrers temps de la Seu de la Justícia, on tot sovint ‘escortava’ judicis i hi feia altres tasques que hi tenien relació, com per exemple trasllat de detinguts o presos que havien de ser posats a disposició judicial.

Tot i que d’un aparent caràcter dur, els diversos consultats asseguren que es tractava d’un home bonhomiós i sempre disposat a ajudar quan se’l requeria per alguna tasca que estigués al seu abast. Per això la seva mort està causant un notable trasbals dins del departament. Des de feia uns pocs dies estava de baixa mèdica. Aquest matí s’ha practicat l’autòpsia al seu cadàver seguint els protocols generals establerts. Segons molts dels consultats, “la policia era la seva vida”.

Comentaris (61)

Trending