Els comandaments policials reorganitzen el seu sindicat

Després de la dimissió de Marc Serrat, i vista la fractura entre inspectors i comissaris, són fonamentalment els sergents els que han decidit mantenir viva l’organització

El logotip del sindicat policial.
El logotip del sindicat policial.

Contra el que inicialment semblava, finalment el Sindicat de comandaments de policia (Sicop) es mantindrà viu. Això sí, amb una reorganització dels càrrecs directiu i un major protagonisme dels sergents, que dins l’escala de comandament són els de menys rang però, alhora, són els més nombrosos. A més, la fractura entre inspectors i comissaris feia molt complicada qualsevol entesa per impulsar o reorganitzar el Sicop.

La dimissió del primer i fins ara únic president que havia tingut el sindicat, que tot just es va constituir a principi d’any, Marc Serrat, va sumir l’organització en un mar de turbulències. Serrat va plegar per les divergències sorgides amb els comissaris, amb els quals havia impulsat el Sicop, en relació amb el concurs per a places d’inspector major. Després d’unes setmanes d’anades i vingudes, finalment són tres sergents els que assumeixen els principals càrrecs executius de l’organització.

El Sicop el presidirà Ruben Galera, de la unitat de grups especials. El vicepresident passarà a ser Francesc Almendros, cap del grup que lluita contra les drogues. I el secretari serà un dels responsables de l’àrea de circulació, Francesc Povedano. Encara un altre sergent, en aquest cas Ivan Silva, que ja havia presidit el Sindicat de Policia (SIPA), exercirà les funcions de tresoreria. Un dels principals promotors del sindicat de comandaments, el comissari major Frederic Gutiérrez, es manté a l’executiva del Sicop com a vocal.

Comentaris (5)

Trending