El centre penitenciari se sotmet a les proves de coronavirus sense que de moment hi hagi positius

Pendents dels resultats dels interns que compleixen condemna ferma, la resta de reclusos i els funcionaris que s’han fet les analítiques han donat negatiu

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

Tot pot canviar en qüestió de poques hores, perquè els resultats encara no estan tots disponibles. Però el que és clar i cert és que el cribratge sectorial que es volia fer al centre penitenciari ja s’ha dut a terme. Dels resultats disponibles fins ahir a la tarda, segons fonts sanitàries, tots els tests haurien donat negatiu al coronavirus. Quedaria pendent tenir la confirmació de les analítiques de detecció ràpida fetes als reclusos que compleixen condemna de manera ferma.

Més enllà dels tests ràpids que es fan a la població en general a petició dels propis residents pel motiu que sia, el ministeri de Salut va duent a terme cribratges selectius en sectors que considera de risc o d’interès. Es va fer, per exemple, entre el sector turístic del Pas de la Casa. O s’ha fet periòdicament en centres residencials. Aquests darrers dies s’ha dut a terme el cribratge a la Comella.

Segons les fonts consultades, entre el personal que s’ha sotmès a la prova -que no és pas tot perquè hi ha funcionaris de vacances- i la població reclusa femenina o preventiva no s’ha detectat cap cas positiu. Falten els resultats dels denominats penats. El test ha causat malestar o inquietud en alguns dels interns. Per mala comunicació o falta d’informació, alguns dels presos estaven convençuts que s’estaven fent proves perquè hi havia algun brot. Les fonts consultades ho han negat en rodó i han garantit que es tracte del cribratge selectiu.

Comentaris

Trending