Bruno Lasne pren possessió com a director de la policia

(AMB VÍDEO) El substitut de Moreno ha jurat el càrrec en un acte íntim el dia abans de presidir el dia de la patrona del cos

Bruno Lasne jurant el càrrec.
Bruno Lasne jurant el càrrec. policia d'andorra

El nou director de la policia, Bruno Lasne, ha pres possessió del càrrec aquest dilluns al matí en un acte presidit per la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i el secretari d’Estat de l mateix departament, Joan Antoni León. L’acte de jurament de Lasne ha tingut lloc a les dependències del Ministeri i ha comptat amb la presència de la seva família, del director adjunt, Miquel Àngel Barbolla, i del fins ara director Jordi Moreno.

Entre altres coses, la presa de possessió s’ha dut a terme perquè Lasne pugui presidir aquest dimarts amb tots els honors els actes de la patrona del cos, tal i com estava previst. Moreno ja va organitzar una patrona amb tots els ets i uts l’any passat i no encaixava que continués ell al capdavant del departament quan ja havia muntat una celebració del 2022 donant per fet que seria l’última.

Bruno Lasne, de 58 anys, va néixer el 6 de novembre del 1964 i el 28 d’abril del 1987 es va incorporar al cos de policia, on inicialment es va especialitzar en desactivació d’explosius. Durant la seva extensa trajectòria, en què va anar progressant fins a esdevenir oficial, ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup TEDAX, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d’Investigació Criminal General, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la Unitat Especial d’Intervenció.

El febrer del 2014 va ser nomenat director adjunt i cap de la divisió que englobava les àrees de Seguretat Ciutadana i Grups Especialitzats, Seguretat Viària, i Fronteres i Estrangeria. El desembre del 2017 va esdevenir director adjunt I i coordinador de tot el Departament, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat.

A més, va ser representant d’Andorra al Consell d’Europa en el Comitè d’Experts contra el Terrorisme (CODEXTER) i en el Comitè d’Experts dels Serveis Penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. El nou director també va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que es va celebrar al Principat. El consell de ministres va aprovar el seu nomenament el passat dimecres 17 de maig després del cessament per jubilació Jordi Moreno.

Comentaris (15)

Trending