Els bombers aposten per la utilització de drons en situacions d’emergències

El projecte s’està duent a terme amb la col·laboració d’Actua Innovació, l’Observatori de la Sostenibilitat i el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya

Exemple d'una situació en la qual es farien servir els dispositius
Exemple d'una situació en la qual es farien servir els dispositius ACTUA

Els bombers formaran a tres persones -les quals s’afegiran a les que ja hi ha en l’actualitat- per pilotar drons en situacions d’emergències. Aquesta iniciativa s’està duent a terme en col·laboració amb Actua Innovació -de fet, són els impulsors del laboratori de drons- l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) i el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA).  

Els drons poden facilitar la celeritat i millorar la resolució de diversos serveis d’emergència com ara els incendis en habitatges, principalment en teulades i xemeneies, els focs forestals, la caiguda de blocs rocosos, les allaus i les recerques i rescats de persones perdudes, ja que inclouen sensors termogràfics. 

En aquest sentit, el director d’Actua Innovació, Marc Pons ha destacat que “el projecte ha permès testejar el potencial d’aquesta tecnologia en el dia a dia de l’operativa de bombers i acabar de definir com complementar la secció d’audiovisuals al cos especial per normalitzar-ne i estendre el seu ús en maniobres i operacions”. Per la seva part, el director adjunt del cos de bombers, Jordi Farré ha assenyalat que “l’ús d’aquest tipus d’aparells en la resolució dels serveis ens ha de permetre obtenir un grau més de professionalitat en aquells serveis als quals fem front de manera quotidiana”.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending