Bombers andorrans en formen de catalans en el rescat amb gossos en allaus nivals

Agents de salvament de la Generalitat aprenen a Arcalís la tècnica francòfona que usen els integrants del cos del Principat i en què tenen una elevada perícia

Una imatge de la formació a Arcalís.
Una imatge de la formació a Arcalís. BOMBERS

Vuit equips del grup de rescat caní dels bombers de la Generalitat participen aquests darrers dies en una formació impartida per formadors del cos de salvament d’Andorra. Els bombers catalans pretenien conèixer sobre el terreny la tècnica francesa del rescat de persones atrapades en allaus de naus gràcies al suport en la recerca de gossos.

Les primeres pràctiques s’han fet aquests darrers dies a l’estació d’Arcalís i està previst que es repeteixin la setmana que ve amb altres grups de bombers catalans. Els bombers de la Generalitat van demanar fa un parell de mesos la col·laboració dels bombers andorrans per ajudar-los en la millora de la seva capacitació en allaus nivals. Els bombers catalans estan immersos en una nova estructuració i, entre altres coses, passa per una millor professionalització del seu grup de rescat caní.

El grup de participants a la formació.
El grup de participants a la formació.
 

Els bombers andorrans, que tenen un formador nacional instruït a l’ANENA, l’escola francesa, als Alps, especialitzada en la matèria, tenen una alta capacitació en el rescat de persones sepultades per despreniments de neu i ho fan amb tècniques originàries dels experts francesos. No obstant, de tant treballar amb aquests procediments s’han fet al Principat nombroses evolucions i millores. I d’això és del que volen treure rendiment els agents catalans.

Dos dels agents en la formació.
Dos dels agents en la formació.
 

Etiquetes

Comentaris

Trending