Arriba tan borratxo a la presó que en lloc de fer nit a la cel·la la fa en un box de l’hospital

Una persona condemnada a una pena de semi-llibertat que l’obliga a acudir a la Comella fora de les hores de treball obliga a mobilitzar agents penitenciaris, policia i equips sanitaris

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Havia d’anar a dormir a la presó. Com tants altres dies. I quan hi va arribar ho va fer en unes condicions d’embriaguesa que va obligar a mobilitzar diversos cossos de seguretat i d’emergència. Fins al punt que la nit que havia de passar a la cel·la per complir una condemna en règim de semi-llibertat la va acabar passant en un box de l’hospital. Dormint la mona literalment.

I és que l’home, que va arribar al centre penitenciari poc després de les 10 de la nit -la semi-llibertat imposa l’obligació d’haver d’anar a la presó sempre que no es treballa i, per tant, essencialment toca anar-hi a dormir-, només arribar a la Comella ho va fer vomitant. I fent-ho amb tanta intensitat que ja a l’interior del centre penitenciari va caure rodó i inconscient. Això va portar a haver de mobilitzar diversos serveis. D’entrada, els propis agents penitenciaris van haver d’actuar. I activar també tant la policia com els serveis sanitaris.

De fet, una dotació del SUM es va haver de traslladar a la Comella per fer una primera intervenció mèdica i, després, amb l’acompanyament de la policia, l’intern va ser traslladat al centre hospitalari, on ha passat la nit en observació en un box d’Urgències, escortat pels agents i superant la borratxera. Segons fonts penitenciàries, malauradament comença a ser massa habitual que hi hagi penats en règim obert que arribin beguts a la presó.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending