Alerta per un compte fals de la policia a Instagram

Usuaris de les xarxes socials han posat en relleu que el perfil no és l’oficial i, des del cos, s’avisa que s’obriran “indagacions” per si s’ha produït un delicte

El fals compte d'Instagram.
El fals compte d'Instagram.

L’aparició d’un perfil d’Instagram de la policia d’Andorra ha posat en alerta als usuaris de les xarxes socials. I és que és, com es coneix en el món informàtic, un perfil ‘fake’. És a dir, fals. Des del servei d’ordre es recorda que, actualment, Twitter és l’únic lloc on tenen un compte obert i s’indica que la secció de delictes tecnològics es posarà a fer les indagacions “oportunes” per comprovar si s’ha produït alguna il·legalitat.

El perfil ha aparegut fa relativament poc. A la imatge, es pot veure l’escut oficial del cos i en la descripció s’assegura que és “el compte oficial de la policia andorrana”. A la vegada, s’indica que no és el lloc per denunciar delictes, ja que en cas d’emergència el que cal és trucar al 110.

El perfil empra l’escut oficial del cos, però dona malament la direcció de la pàgina web i en l’única publicació penjada surt un cotxe del servei de duana

Ara bé, també hi ha aspectes que revelen el fet que és fals. Per exemple, que es dona malament la direcció de la pàgina web del cos (www.polica.ad)  i que la fins ara única publicació és una fotografia d’un cotxe dels agents de duana, tot indicant “benvinguts a la pàgina d’instragram de la policia nacional d’Andorra”. Cal recordar que la denominació oficial del servei d’ordre no conté el terme “nacional”.

Aquestes inconsistències han estat vistes per diversos usuaris, que han avisat del fet que es tracta un perfil fals. Des del cos (autèntic) de policia s’ha volgut remarcar que, per ara, la seva presència a xarxes es limita a la pàgina web oficial i al compte de Twitter. No existeixen perfils ni a Facebook ni a Instagram.

A banda, s’ha posat en relleu que, a partir de la detecció d’aquest compte fals, es preveu obrir una investigació. Així, el grup de delictes tecnològics farà “la indagació oportuna” per si s’ha produït alguna irregularitat. Com a mínim, queda clar que existeix un intent de suplantació d’identitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending