Agents penitenciaris se senten ‘perseguits’ si cometen errades administratives

Els funcionaris temen que el control exhaustiu que fa la direcció podria derivar en expedients disciplinaris, cosa que que es nega en rodó

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.
Una imatge del centre penitenciari a la Comella. Toni Solanelles

Alguns agents penitenciaris han fet arribar a la direcció, a través de representants sindicals, el seu malestar pel que consideren que podria ser una persecució amb l’objectiu últim de posar en marxa expedients disciplinaris que, ara per ara, s’han negat en rodó. Els funcionaris han de signar cada cop que es detecta una errada en els fulls de serveis. I és això el que fa témer als carcellers que se’ls estigui controlant en excés.

Des de la direcció, segons les fonts consultades, s’hauria negat cap voluntat expedientadora. Però sí que s’ha assegurat que s’ha de posar ordre. De fet, la direcció del centre penitenciari hauria detectat molta deixadesa en tasques administratives i voldria posar-hi remei. El control perseguiria l’objectiu de fer pedagogia. Justament, els funcionaris uniformats han demanat tenir més suport administratiu.

En aquest sentit la direcció hauria manifestat el seu acord en demanar aquests reforços administratius. Alhora, s’ha posat com a exigència que quan hi hagi qualsevol incident els informes s’han d’elaborar i lliurar el mateix dia. Tanmateix, les peticions de permisos administratius s’han d’entregar en els terminis que estipula la normativa actualment vigent.

Comentaris (5)

Trending