30 persones participen en un simulacre de vessament de carburant al riu Arieja

L’objectiu ha estat comprovar que el protocol conjunt amb les autoritats franceses per a accidents reals està clar i funciona correctament

Comentaris

Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil.
Un moment dun dels simulacres de Protecció Civil. SFGA

Fins a trenta persones han participat aquest migdia a un simulacre transfronterer que ha servir per analitzar com s’actuaria en cas d’una situació de vessament de productes contaminants al riu Arieja. D’aquesta forma, s’ha pogut repassar els protocols previstos per aquests casos. Es tracta d’un exercici que s’ha fet conjuntament amb la prefectura de l’Arieja.

Així, hi han pres part, pel costat andorrà, efectius de bombers, del departament de Protecció Civil, la policia, tècnics de Medi Ambient, el SUM i el SAAS i el servei de circulació d’Encamp. Pel cantó francès, han col·laborat bombers gals i membres del ministeri d’Afers Exteriors. La idea era simular la caiguda de productes contaminants al riu, al costat del Pas de la Casa.

D’aquesta forma, s’ha pogut comprovar l’operativitat del Pla d’alerta francoandorrà en cas de contaminació accidental de les aigües de l’Arieja. A les dues de la tarda, s’ha activat l’emergència davant el que simulava ser l’accident d’un vehicle carregat d’hidrocarburs. A partir de la notificació del sinistre, s’han activat els bombers que estan destinats a la població i s’ha informat policia i urbans.

Posteriorment, s’ha contactat des del centre de comandament activat al Pas de la Casa amb els responsables d’enllaç dels serveis francesos presents al centre de l’espai habilitat a Foix. L’exercici s’ha dissenyat i preparat des dels departaments de Protecció Civil, bombers i Medi Ambient del Govern d’Andorra.

Comentaris

Trending