Ingressen a la presó els dos detinguts per l'apunyalament d'Encamp

Comentaris

  • La Batllia processa els dos homes, de 19 i 37 anys, per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i situa la batussa en el marc d'un afer relacionat amb les drogues
  • Més enllà dels antecedents per estupefaents, els ara empresonats també han flirtejat amb delictes contra el patrimoni; l'acusat portuguès estaria 'fitxat' també a Espanya

Els dos detinguts arran de l'apunyalament brutal que hi va haver en un pis particular del número 6 de l’avinguda Prí­ncep Benlloch d'Encamp, un resident dominicà  de 19 anys i un resident portuguès de 37, han ingressat poc després de les cinc de la tarda al centre penitenciari, després que el batlle de guàrdia els hagi processat, a tots dos, per un homicidi en grau de temptativa i n'hagi decretat el seu empresonament provisional. Els dos empresonats tenen un notable currículum delictiu i se’ls considera d’un perill força elevat.

Els dos homes van ser detinguts diumenge -un de matinada i l'altre per la tarda- i han quedat formalment a disposició de la Batllia aquesta matinada, encara que no ha sigut fins a migdia que han passat davant el batlle. La ví­ctima és un andorrà  d'origen francès i 32 anys que va patir ferides molt greus especialment al tòrax i al cap. Tots tres tenien antecedents, com a mínim, per qüestions relacionades amb les drogues i, justament, unes diferències que mantenien sobre aquest 'negoci' hauria originat, primer, una discussió i, després, un enfrontament altament agressiu. 

L'autor material de les ganivetades seria el més jove dels tres implicats. Hauria intentat emmarcar la seva actuació en un cas de legítima defensa. El batlle, segons algunes fonts, no hauria donat credibilitat a aquesta versió, com tampoc no hauria cregut que l’altre detingut fos només encobridor. Possiblement no va participar de forma directa en l’atac violent, però la seva participació hauria estat necessària perquè l’agressió es dugués a terme i, d’aquí, suposadament, que també se’l responsabilitzi de l’intent d’homicidi.

Tots dos detinguts, més enllà de les drogues, tenen antecedents per robatoris. Les fonts consultades han assegurat que l’home de nacionalitat portuguesa no només hauria estat ‘fitxat’ a Andorra. També a l’Estat espanyol. Després dels fets de la nit de divendres, i ja tenint indicis racionals de les persones que podien estar implicades en l’afer, es van muntar controls a l’entorn dels domicilis dels dos sospitosos. Fins i tot es van fer algunes entrades i registres degudament autoritzats pel batlle.

Comentaris

Trending