Els tres implicats en el brutal apunyalament d'Encamp tenen antecedents per estupefaents

Comentaris

Els tres implicats en el brutal apunyalament d\'Encamp tenen antecedents per estupefaents
Els tres implicats en el brutal apunyalament d\'Encamp tenen antecedents per estupefaents
  • Els dos detinguts passaran aquest dimarts a disposició judicial; un serà acusat d'homicidi en grau de temptativa, l'altre, d'encobridor
  • L'agressor té 19 anys, és conegut per diversos robatoris, va plantar cara a la policia en el moment de l'arrest i es va negar a declarar

Els tres implicats en la discussió que va derivar en un violent atac a un d’ells divendres a la nit en un pis de l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp tenen antecedents per estupefaents. Un conflicte derivat de la droga va ser sense cap mena de dubte l’origen de la disputa que va acabar amb un andorrà d’origen francès i 32 anys greument ferit per les ganivetades i els cops amb un bat de beisbol que va rebre. Els dos detinguts en relació amb els fets, un dominicà de 19 anys i un portuguès de 37, està previst que passin a disposició judicial durant aquest dimecres. El més jove serà acusat, com a mínim, d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa -el ferit està crític però estable-, mentre que al segon dels arrestats se’l culparà d’intentar encobrir el mateix delicte.

Tots tres homes són coneguts per la policia i no tenen ofici ni benefici massa coneguts, segons les fonts consultades. Tant l’autor material de les punyalades com la víctima són residents a Encamp. El primer, originari de Puerto Plata, una província al nord de la República Dominicana, hauria estudiat a l’institut espanyol de la Margineda. El ferit hauria passat per les instal·lacions del Lycée, hauria viscut una temporada a Tolosa i hauria treballat un temps al departament d’higiene del comú encampadà. Uns deutes pendents amb la droga de pel mig hauria motivat la desavinença que va acabar amb una agressió brutal.

Després de deixar-lo estabornit en un pis de l’immoble número 6 de l’avinguda Príncep Benlloch, molt a prop de l’encara més principal avinguda Joan Martí, l’atacant o atacants -les fonts no han pogut confirmar el paper exacte del considerat encobridor- haurien fugit cames ajudeu-me. El lloc dels fets és just davant del despatx que la policia té Encamp. Ensangonat i com va poder, el ferit va aparèixer al replà de la planta on havia estat colpejat i apunyalat i va demanar ajut a crits. Els veïns haurien alertat la policia una estona abans de la mitjanit de divendres a dissabte.

La víctima va ser traslladada, inicialment, a l’hospital de Meritxell amb greus ferides al tòrax, producte de les ganivetades, i al cap, on s’haurien centrat els cops amb el bat de beisbol. Vista la gravetat de les lesions, de matinada i en helicòpter, el jove encampadà va ser traslladat cap a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on va ingressar en estat crític. Una situació que va millorar amb les hores fins a estabilitzar-se. El centre català, en tractar-se d’un cas sota investigació judicial, no facilita informació de l’evolució dels pacients.


Un compte pendent per drogues va desencadenar el brutal atac del jove dominicà a un andorrà de 32 anys amb un resident portuguès de 37 anys com a encobridor


Mentrestant, la policia iniciava la investigació del cas. Es va desplegar un nodrit dispositiu. Ben aviat es van delimitar els participants en l’incident i ja dissabte al vespre estava clar, almenys, qui era l’autor i qui més podria haver estat implicat en la baralla. De fet, com que els indicis ja eren clars des d’hores abans ja es va anar fent un discret control per mirar d’assegurar que l’agressor no pogués fugir del país. Dissabte a la nit ja havien estat mobilitzats agents dels grups especials d’intervenció perquè hi havia elements que feien pensar en la prompta localització de l’autor material dels fets i es temia la seva perillositat.

Finalment, la detenció es va produir sobre les 3 de la matinada de dissabte a diumenge. Segons algunes fonts properes a la investigació, el jove de 19 anys va plantar cara als agents i amb posterioritat es va negar a prestar declaració davant de la policia. Va deixar clar que només respondrà en presència del jutge i de l’advocat que se li assigni. Les fonts consultades han assegurat que més enllà de tenir antecedents per qüestions relacionades amb els estupefaents, el noi també és conegut per robar amb certa reiteració en bars, locals comercials i, fins i tot, a companys de pis. El tercer participant en discòrdia, el resident portuguès de 37 anys a qui la policia considera encobridor del jove agressor, va ser detingut diumenge a les 5 de la tarda.

Comentaris

Trending