Ingressat a l'hospital el 'jubilat de l'haixix' per refer-se de les ferides sofertes en autolesionar-se al centre penitenciari

Comentaris

Ingressat a l\'hospital el \'jubilat de l\'haixix\' per refer-se de les ferides sofertes en autolesionar-se al centre penitenciari
Ingressat a l\'hospital el \'jubilat de l\'haixix\' per refer-se de les ferides sofertes en autolesionar-se al centre penitenciari

L’home de 69 anys que va ser detingut el 8 de desembre passat en ser descobert en possessió, al seu domicili, de més de 27 quilos d’haixix, resta ingressat a l’hospital des de finals de la setmana passada. El pacient-reclús es refà de les ferides que va patir en autolesionar-se a l’interior del centre penitenciari. Després d’assumir la seva situació, l’home, antic empleat del comú d’Andorra la Vella, on es va jubilar a final del 2012, ha patit una severa davallada anímica que ha comportat, també, que se l’estigui tractant per aquesta circumstància.

Mentre el resident espanyol a Ordino, parròquia en què va ser arrestat, està sent tractat mèdicament, la Batllia continua investigant les circumstàncies que envoltaven l’activitat que mantenia l’empresonat en relació amb la droga. Amb l’haixix. Els 27,4 quilos representen la descoberta d’un dels majors ‘arsenals’ d’estupefaent al Principat. En el mateix moment de l’arrest de l’home i de la confiscació de la droga també es van recuperar 38.535 euros. 

En un primer moment, els investigadors de la policia van xifrar en 75.000 euros el valor que hauria suposat la droga confiscada d’haver-se introduït en el mercat. Una de les línies d’investigació que manté oberta la batlle instructora del cas, Canòlic Mingorance, té relació amb els beneficis econòmics. Es mira d’establir si l’home tenia comptes en algun banc del Principat i, en el cas que existissin, de quins dipòsits gaudeixen. Quants diners tenia.

També es mira d’establir els vincles i el ‘modus operandi’ de l’empresonat. Per ara, i en el marc del denominat ‘cas Jumi’, no s’han produït noves detencions. El 8 de desembre la policia, quan va comunicar la detenció de l’home, es va assegurar que l’operació restava oberta i no es descartaven nous arrestos. Segons fonts coneixedores de la investigació, el processat hauria defensat que la droga que guardava en un armari del seu pis ordinenc era per al consum propi. Aquesta afirmació és poc creïble per als investigadors donat l’elevadíssima quantitat d’haixix que emmagatzemava i malgrat que des de fa molt temps, segons que ja va explicar l’Altaveu, l’home seria drogodependent, tenint fins i tot antecedents penals a Espanya per tràfic de drogues ja a mitjan de la dècada de 1980 del segle passat.

Segons la investigació, era un home d’origen magribí conegut com a ‘Juanito’ i resident al Vallès, qui subministrava l’haixix a l’ara detingut. La descoberta de la droga guardada pel resident a Ordino hauria estat pràcticament casual. Les fonts consultades han explicat que hauria estat un veí del jubilat que hauria alertat la policia del flaire que desprenia l’habitatge de qui acabaria sent detingut. Agents del cos d’ordre haurien fet una primera comprovació però en no disposar d’una ordre judicial van esperar l’arribada de l’estadant al seu domicili. 

Quan l’home, que fa temps que no té vehicle i usualment es desplaçava a peu -molt sovint se’l veia transitant per l’antic camí ral per anar d’Ordino fins al centre d’Andorra la Vella, on tot sovint se’l podia trobar en les proximitats de la plaça de les Arcades-, va tornar a casa la policia el va ‘assaltar’ i el van ‘convidar’ a què els permetés l’entrada. Els agents no van trigar gaire en descobrir l’armari on hi havia l’haixix i els diners.

Més enllà del fet que l’home hagi assegurat que la droga era sols per al seu consum, el fet que l’empresonat, ara ingressat al centre hospitalari, només tingués un telèfon fix, no estaria facilitant la investigació. Moltes de les operacions antidroga amb multitud de detencions es basen en intervencions telefòniques. En aquest sentit, la comunicació via telefonia mòbil que sol ser més sovintejada permet interceptar un tràfic comunicatiu molt més elevat del que hi hauria en aquesta ocasió.

Comentaris

Trending