El PS insta la síndica a dir si sabia o no que s’havia adjudicat l’heliport

La formació també reclama que es doni als grups parlamentaris l’oportunitat de reclamar explicacions al Govern per haver trigat més de dos mesos a fer pública la decisió adoptada el 16 de novembre

Comentaris

Pere López, al seu escó del Consell General.
Pere López, al seu escó del Consell General.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha enviat una carta a la síndica general, Roser Suñé, demanant explicacions sobre l’adjudicació de l’heliport nacional. La formació vol saber si la màxima representant de la cambra era coneixedora d’aquesta decisió, que es va prendre el novembre a Govern però que no es va fer pública fins a aquest dilluns. També demanen com afecta això als debats parlamentaris que, sobre la qüestió, s’han tingut les darreres setmanes, a Casa de la Vall.

En l’escrit, la bancada del PS posa en relleu la “sorpresa” que s’ha tingut quan es va conèixer l’acord de Govern sobre la concessió de la infraestructura, que s’ha de construir a la Caubella. Es remarca que es va adoptar el 16 de novembre, però que no s’ha fet pública fins a més de dos mesos després, el 23 de gener.

Simulació del futur heliport.

Relacionat

Temporal al tomb de l’heliport

Per això, també demanen que es doni l’oportunitat als grups parlamentaris de “demanar explicacions i responsabilitats” a Govern per “la seva manca de transparència i la seva falta de respecte cap a la nostra institució i la nostra feina feta”. No s’aclareixi si això s’hauria de traduir en alguna mena de sessió o activitat parlamentària per poder posar la qüestió sobre la taula.

Des del principal grup de l’oposició es recorda que al llarg d’aquests dos mesos sense anunciar l’adjudicació, “hem treballat amb preguntes escrites, orals i, fins i tot, una moció que es va debatre al Consell General el passat 19 de gener i en cap moment el Govern ha fet menció sobre que l’assignació de l’heliport nacional ja estava feta”. Aquesta forma de fer, denuncien, “ha permès que es generessin preguntes i debats sobre una qüestió que, com hem vist recentment, estava tancada des de feia dos mesos”.

Per això, es demana a la síndica general per les conseqüències que té això i, sobretot, que no se n’hagi fet cap esment als debats. També remarquen  del fet que l’adjudicació de l’heliport nacional ja estigués assignada i que, sense fer esment d’aquesta, hagin permès que es fessin igualment els debats sobre la concessió al Consell General. A més es vol saber si Suñé estava assabentada de l’adjudicació. I, en cas contrari, si preveu “sol·licitar les justificacions pertinents”.

Comentaris (8)

Trending