Temporal al tomb de l’heliport

L’adjudicació coneguda aquest dilluns -més de dos mesos després de la decisió al consell de ministres- genera més dubtes entre el PS que acusa Govern “d’enganyar i ocultar informació” mentre que l’executiu argumenta que el temps transcorregut era perquè es negociava el contracte amb la concessionària

Simulació del futur heliport.
Simulació del futur heliport.

Si els darrers dies l’heliport havia generat ventolera política, l’anunci -més de dos mesos després de l’aprovació a Govern- de l’adjudicació a l’UTE Heliport i Helicòpters del Nord ha fet que es transformés en torb. El fet que s’hagi trigat tant a fer oficial la decisió -des de l’executiu es justifica perquè calia negociar el contacte amb la concessionària- s’afegeix als dubtes que genera el projecte pel sobrecost i perquè encara no se n’ha declarat l’interès nacional. La indignació ha estat elevada al PS, que acusa el gabinet “d’enganyar i ocultar informació”.

Pels volts del migdia, un BOPA especial feia oficial l’adjudicació. El Govern ha atorgat la construcció i posterior gestió de l’heliport a la Caubella a les dues empreses que havien presentat l’única oferta del concurs per un període de 30 anys. L’edicte ja deixava clar que la importància, per a l’executiu, de disposar d’aquesta instal·lació era superior al risc d’haver d’assumir una bona part del seu cost si, posteriorment, genera pèrdues a la concessionària. En concret, fins a un màxim de 7,6 milions d’euros, el 75% de la inversió prevista pels impulsors dels projecte, d’un total de 10,6.

“Aquest Govern enganya, menteix i oculta informació”, ha denunciat el líder del PS, carregant contra executiu i també contra la majoria per haver amagat durant setmanes l’acord d’adjudicació

Aquesta, cal recordar, s’enfila molt per sobre de l’estimació inicial feta pel Govern a l’hora de llançar el concurs. Llavors, es calculava que la infraestructura suposaria un cost de construcció de tot just 3,7 milions. La diferència i el risc que suposava per a les arques públiques havia aixecat la llum d’alarma dins del Partit Socialdemòcrata, que en les darreres setmanes ha formulat diverses accions parlamentàries per demanar explicacions al Govern: preguntes escrites, orals i, finalment, una moció on es demanava aturar tot nou pas amb l’heliport fins a la propera legislatura.

I, justament, això és el que ha generat una forta indignació a les files de la formació. Ni en les respostes a les qüestions, donades pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ni durant el debat del passat dijous -amb Carles Naudi defensant el ‘no’ de tots els grups de la majoria- es va fer cap esment al fet que l’adjudicació ja fa dies que estava tancada i barrada. Des de mitjans de novembre, com queda clar en l’edicte publicat aquest dilluns al BOPA. El líder socialdemòcrata, Pere López, s’ha mostrat especialment crític.

“Aquest Govern menteix, enganya i oculta informació a la ciutadania”, ha denunciat, tot posant en relleu que “no sé per què no es va anunciar el dia que s’adjudica”. En aquest sentit, ha considerat fora de lloc que “no s’hagi explicat en roda de premsa, més quan és un projecte amb importants i significatius dubtes”. Per això ha “exigit” que des de l’executiu es donin “respostes i explicacions des del més alt nivell”. També ha carregat contra els grups de la majoria, tot apuntant que segurament també ho sabien i no ho van explicar durant el debat de dijous.

En un breu comunicat, l’executiu s’ha limitat a justificar el retard en l’anunci pel fet que s’estava negociant el contracte amb l’UTE concessionària

Durant aquesta sessió, cal recordar, Naudi va instar el líder del PS ha acudir a la Justícia si veia “tripijocs” en el procés per tirar endavant l’heliport. López ha aclarit que, per ara, la intenció no és aquesta. “Nosaltres ja hem fet la feina de control que ens pertoca: vetlla i demanar explicacions per garantir un bon ús dels diners públics. Crec que bona”, ha indicat. A partir d’ara, si escau, seran altres persones qui haurien de fer altres actuacions.

A banda, ha alertat que l’anunci genera un altre dubte: què passa amb la declaració d’interès nacional. Aquesta, com reconeixia el mateix Gallardo en la resposta escrita feta arribar a López el desembre, no està encara feta pel Govern. I, en canvi, el projecte ja s’ha adjudicat. “És un altre element que ens genera preguntes; teníem entès que feia falta per raons dels usos definits al pla d’urbanisme de la Massana”, ha explicat el parlamentari del PS, que ha remarca que, al seu entendre, “havia d’haver arribat abans que l’adjudicació”.

Des del Govern per ara, s’ha optat per mantenir un perfil baix. A mitja tarda, s’ha emès un comunicat breu on s’informa de l’adjudicació, amb les dades ja aportades a l’edicte (30 anys de durada, cànon del 10% o el 15% i compensació màxima de 7,6 milions en cas de resultats negatius). S’ha indicat que, després de la decisió del novembre, l’executiu i l’empresa “han tancat el contracte” i que, ara, “el consell de ministres ha autoritzat la signatura d’aquest” que s’ha de fer “durant els propers dies”. Serà llavors quan “s’oferirà una roda de premsa per exposar-ne tots els detalls”.

Comentaris (12)

Trending