El PS demana responsabilitats al Govern per la despesa feta en el projecte de l’aeroport

La formació recorda que tot el procés ha costat uns 141.000 euros a executiu i Cambra quan consideren que l’entitat no era “competent” per impulsar una iniciativa d’aquest tipus

Consellers del PS a l'hemicicle.
Consellers del PS a l'hemicicle. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha lamentat la despesa que ha suposat al llarg dels darrers anys el projecte finalment descartat de l’aeroport a Grau Roig. Des de la formació s’ha criticat al Govern pel “funambulisme” fet al llarg d’aquest temps i s’han demanat explicacions per un cost -141.000 euros- fets per una entitat que, segons entenen, “no era competent” per avaluar una iniciativa d’aquest tipus.

Malgrat que la infraestructura ja està, ara definitivament, descartada, des del grup socialdemòcrata s’ha volgut tornar a portar l’afer al ple del Consell. El parlamentari Roger Padreny ha volgut “felicitar” l’executiu per la decisió però això no ha evitat la crítica, ja que entenen com ha actuat l’executiu en tota aquesta qüestió. Així, s’entén que, finalment, això ha suposat una despesa important per part de la Cambra que, al seu entendre, es podria haver estalviat, ja que “el final era previsible”.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

Govern descarta el projecte d'aeroport de Grau Roig

El conseller general ha xifrat en 141.000 euros el cost de tot el procés. D’aquests, 24.000 aportats pel mateix Govern. La resta, 116.000, per la Cambra. “Una despesa que s’ha fet des d’un òrgan que no tenia la competència i que tothom sabia com acabaria”, ha volgut remarcar el president del grup socialdemòcrata, Pere López.

Padreny ha deixat clar que no comparteixen, ni de bon tros, com ha actuat l’executiu al llarg de tot el procés que ha culminat amb un informe contundent per part de l’Organització Internacional de l’Aviació Civil (OACI). “No hem entès a què ha jugat ni per què s’ha volgut demanar més informació quan ja es tenia una avaluació del terreny”, ha indicat. També ha lamentat que no es frenés abans les accions de la Cambra com ara la presentació oberta celebrada ara fa uns mesos. I això, com ha remarcat, que ja llavors es tenia un primer estudi clarament contrari per part de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana.

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, ha tornat a remarcar que el projecte està totalment descartat. “La proposta de Govern és no continuar”, ha indicat. Tot i això, ha defensat l’actuació de l’executiu al llarg d’aquests anys i sobretot, ha assegurat que la Cambra estava perfectament legitimada per tirar endavant els informes sobre l’aeroport. “El que hem fet és posar rigor i sentit comú”, ha manifestat, tot recordant que “els treballs van començar abans de l’inici de la legislatura i hem donat seguiment a un compromís adoptat”, sempre “amb el mateix criteri: esperaríem a tots els informes que eren necessaris”.  

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending