El PS considera “una solemne bestiesa” que l’heliport s’ubiqui a la Caubella

Els grups de la majoria i el de Terceravia veuen positiu que es desencalli un projecte que, recorden, ajudarà a desenclavar el Principat

Marticella, Gallardo i Molné, ensenyant la zona on anirà l'heliport.
Marticella, Gallardo i Molné, ensenyant la zona on anirà l'heliport. G. P.

Quatre dels cinc grups parlamentaris han valorat de forma positiva que s’hagi desencallat el projecte d’heliport, amb una nova ubicació a la zona de la Caubella. L’única excepció a aquesta satisfacció ha arribat des de la banca dels socialdemòcrates. El conseller general Jordi Font no ha dubtat a qualificar les intencions del Govern de “solemne bestiesa” i de “fora de sentit”.

En línies generals, l’anunci fet per l’executiu ha estat ben rebut per les forces parlamentàries. Evidentment, tot era positiu per a les tres que li donen suport (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos). Per la seva banda, des de Terceravia, a falta de tenir més informació, es considera una bona notícia que s’avanci en millorar les comunicacions del país.

Gallardo, Marticella i les cònsols massanenques miren l'espai on anirà l'heliport.

Relacionat

L’heliport anirà a la Caubella i es començarà a construir durant el primer trimestre de l’any vinent

“Sempre hem defensat que Andorra ha de desenclavar-se i l’heliport apunta cap a aquesta direcció”, ha indicat des de CC Carles Naudi. A banda, com a massanenc, ha volgut destacar el fet que el projecte “permetrà treure del centre del poble la instal·lació actual” i que, a més, “servirà per potenciar l’estació d’esquí”.

Des de Liberals, Ferran Costa ha parlat “d’una molt bona notícia” i ha celebrat que “la Caubella compleix els requisits per ser la millor solució”. Per això, considera que “és un avenç cap al desenclavament” a banda de posar en relleu que la zona escollida té garantida “la mobilitat” amb el telecadira i la carretera. I, en un futur, l’opció del telefèric del Carroi.

Des de DA, de fet, Carles Enseñat ha parlat obertament d’aquesta opció. “És una molt bona ubicació, ben comunicada”. Així, ha assenyalat que “hi pot haver fins a tres vies d’accés, fet que facilita la mobilitat de les persones”.

Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Marticella, assenyalen la ubicació de l'heliport.

Relacionat

Un any d’obres i uns quatre milions d’inversió per construir l’heliport

Per la seva banda, el president del grup de Terceravia, Josep Pintat, ha indicat que “tot el que sigui millorar la comunicació sempre hem dit que hi estem a favor”. Tot i això, no ha volgut entrar en més detalls a falta de tenir més informació sobre el projecte.

En canvi, Jordi Font, del grup socialdemòcrata, s’ha mostrat molt crític amb l’elecció del lloc. “Posar-lo allà és fora de sentit i un cop escoltat l’argumentari encara estic més preocupat”, ha apuntat. De fet, no ha dubtat a parlar directament “d’una solemne bestiesa” tot recordant que està allunyat del centre. “Jo vaig trigar 30 minuts ahir per creuar la Massana; no faran el vial però sí que ficaran l’heliport”, ha comentat.

Comentaris (3)

Trending