El PS assegura que l’Autoritat Aeronàutica considera “inviable” l’aeroport a Grau Roig

Des de la formació s’assegura que l’ens ha demanat aparcar el projecte per les “limitacions tècniques i les afectacions a la seguretat” i exigeix a Govern que es pronunciï obertament en contra

https://www.youtube.com/watch?v=ppr2ajc8DHc

El Partit Socialdemòcrata ha tornat a deixar clara la seva oposició al projecte de construir un aeroport a Grau Roig. Els consellers generals de la formació, Pere López i Roger Padreny, i el comunal, David Rios, han explicat que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ha afirmat en els seus informes que la infraestructura “no té viabilitat tècnica”. Per això, reclamen al Govern que es pronunciï públicament descartant la iniciativa.

“Des del PS som favorables a tota mesura que pugui millorar les connexions d’Andorra, però no podem donar suport un projecte que presenta tants dubtes econòmics, mediambientals i tècnics”, ha destacat el president del grup socialdemòcrata. Per la seva banda, Padreny ha recordat que “ja el 2007 l’OACI [Organització de l’Aviació Civil Internacional] va descartar el terreny” i ha advertit que, ara, també ho ha fet l’Autoritat Aeronàutica Andorrana.

De fet, des de la formació s’explica que el passat 10 de setembre, es van analitzar els dos estudis entregats per la Cambra a Govern i fets per les NAVBLUE ("Feasibilitystudy for thecreation of a newairport in Andorra") i CGX ("Aéroport International d'Andorre, Etude de FaisabilitéTechnique et Aéronautique"). En l’avaluació d'aquests estudis, es va establir que la infraestructura no tenia viabilitat, detallant que “les limitacions tècniques i afectacions a la seguretat són suficientment importants com per no continuar amb el projecte”. Davant aquesta situació, Padreny ha estat clar: “No entenem per què Govern ja no ha descartat aquest projecte, que és inviable i per què no ha fet pública aquesta informació”.

Per la seva banda, Ríos també ha subratllat l’impacte que provocaria construir l’aeroport per a la parròquia. Per un costat, en l’àmbit mediambiental es perdria la gran biodiversitat de molleres que hi ha a la zona. Per una altra banda, ha demanat tenir en compte que l’aeroport està projectat a prop de les pistes d’esquí. Això els preocupa per “perquè podria tenir conseqüències negatives pel que fa a les concessions” de les estacions que, ha recordat, “són el motor de l’economia encampadana i del país”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending