El primer tram del camí verd a Encamp costarà 120.000 euros

Les obres impulsen el Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes (PSIVA) a la parròquia, amb una actuació inicial entre el pont de les Riberaygües i la rotonda d’accés a Vila, pel marge dret del riu

Comentaris

La signatura del conveni entre el Govern i el comú per tirar endavant el projecte.
La signatura del conveni entre el Govern i el comú per tirar endavant el projecte. SFGA

El Govern destinarà prop de 120.000 euros al primer tram del camí encampadà del Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes (PSIVA). D’aquesta forma, es posa fil a l’agulla per tirar endavant l’establert en el conveni signat ara fa unes setmanes per executiu i comú. La primera fase de la via anirà entre l’actual pont de les Riberaygües i la rotonda coneguda popularment com la del dallaire, que dona accés al poble de Vila.

D’aquesta forma, s’ha tancat el concurs convocat ara fa unes setmanes per tirar endavant aquest projecte, que vol traslladar a la vall d’Orient el que ja existeix entre a Massana i Ordino. De moment, és tot just un primer pas. El tram a realitzar serà d’una longitud de 350 metres, entre el pont de la carretera de Riberaygües i la rotonda d’accés a Vila.

Des del Govern es recorda que, un cop finalitzades totes les fases, el futur camí arribarà des de l’entrada sud del poble, al costat de Ràdio Andorra, fins a les Bones, tot connectant amb l’actual passeig de Mojàcar. I, mes, endavant, ha d’enllaçar amb Canillo. I, per la part de baix, també es vol fer que es pugui arribar caminant fins a Escaldes-Engordany.

L’empresa encarregada de tirar endavant aquesta primera fase serà Progec. Els treballs s’han adjudicat per un import de 119.984,77 euros. Des de l’executiu es remarca que amb el desplegament de la segona fase del PSIVA s’assoleix l’objectiu de disposar d’una xarxa d’infraestructures verdes a tot el territori, on queden ben connectats els nuclis urbans amb les zones naturals. Actualment, la primera fase del PSIVA ja discorre pel nucli urbà de Sant julià de Lòria per les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, la Massana fins a arribar al parc natural de Sorteny a la parròquia d’Ordino.

Etiquetes

Comentaris

Trending