El parc tecnològic enfila fins a prop de 16 milions el cost de la nova seu d’Andorra Telecom

El pressupost de la parapública inclou una partida de 600.000 euros pel concurs d’idees i la redacció del projecte de l’edifici, que hauria d’estar finalitzat el 2024

L'oficina comercial d'Andorra Telecom.
L'oficina comercial d'Andorra Telecom. ANDORRA TELECOM

Va ser un dels anuncis estrella fets pel cap de Govern, Xavier Espot, durant el passat Debat d’Orientació Política: la nova seu d’Andorra Telecom, que la companyia preveia construir a la parcel·la de l’avinguda Meritxell on, inicialment, s’havia d’edificar The Cloud també seria la seu d’un parc tecnològic. El canvi de projecte, però, també suposarà un important encariment. La previsió de la companyia és que les obres s’enfilin gairebé a 16 milions, pels 10,6 previstos en un primer moment.

Durant el discurs pronunciat en seu parlamentària, Espot va explicar el canvi de direcció de la idea inicial de la parapública. En un principi, Andorra Telecom es plantejava un edifici que albergués de nou les seves dependències, ja que des que l’antiga seu es va enderrocar es troben en un espai de lloguer. Ara, la voluntat és disposar d’un parc tecnològic per “atreure empreses innovadores” en sectors com la biotecnologia, la investigació mèdica o la innovació. A la vegada, també acolliria una nova sala d’exposicions.

El cap de Govern repassa el discurs al costat d'un nunci i del secretari del Consell General.

Relacionat

Espot anuncia un parc tecnològic a la parcel·la on s’havia de construir The Cloud

El pressupost d’Andorra Telecom per al 2021 ja preveu fer els primers passos d’aquest projecte. I es pot comprovar com les noves idees suposen un increment del cost previst. Cal recordar que la companyia ja preveia per enguany iniciar enguany la construcció de la nova seu, tot i que el coronavirus, com moltes altres coses, ha endarrerit els plans. Llavors s’apuntava que el cost total havia de ser de 10,6 milions d’euros.

-

Relacionat

Andorra Telecom preveu construir un nou edifici administratiu on havia d’anar The Cloud

Els comptes enviats per Andorra Telecom al Consell General per a la seva aprovació ja inclouen un projecte més ambiciós. I, per tant, més car. La previsió és un global de 15,8 milions, dels quals 600.000 que s’invertirien l’any vinent, durant el qual “es durà a terme la redacció del projecte guanyador del concurs públic d’idees que es convocarà”.

La construcció en si de l’edifici es faria al llarg dels següents exercicis. Suposaria una inversió per a la companyia de 5,3 milions (2022), 6,3 (2023) i 3,7 (2024).

Edifici a banda, Andorra Telecom preveu per l’any vinent una inversió total de 17,4 milions i de 74,4 en els propers quatre exercicis. Entre els projectes més importants per a la companyia hi ha l’inici del procés de modernització dels sistemes BBS/OSS, amb 2,6 milions d’euros de dotació per al 2021 i de 7 per a tot el període. 3,1 milions més es destinaran a millores en la xarxa d’internet i 3,6 a la xarxa mòbil.

Comentaris (7)

Trending