Andorra Telecom preveu construir un nou edifici administratiu on havia d’anar The Cloud

La societat vol iniciar el projecte l’any vinent i preveu una partida de tres milions, dels 10,6 que estimen que costarà en total

-
-

Andorra Telecom preveu destinar els propers anys 10,6 milions d’euros per a la construcció del nou edifici a l’avinguda Meritxell que albergarà en un futur les seves oficines comercials. La companyia, per tant, vol tornar a recuperar el seu espai tradicional, o hi era l’antiga seu derruïda en el marc del fallit projecte de The Cloud. De fet, la previsió és començar ja els treballs durant l’any 2020 i que estiguin enllestits pel 2022.

Així queda reflectit en el pressupost per a l’exercici vinent que la societat pública ha tramès al Consell General. En el document s’explica que “l’agència comercial, ara situada de manera temporal al carrer Prat de la Creu retornarà a la seva localització prèvia”. En concret, “la parcel·la situada en la confluència de l’avinguda Meritxell i els carrers Riberaygua, de la Borda i Sant Salvador, acollirà el nou edifici de la companyia amb un modernitzat punt d’atenció al públic i oficines”.

Aquest terreny, cal recordar, era on s’havia de construir l’ambiciós edifici The Cloud, que va acabar sent descartat per Andorra Telecom i el Govern després de comprovar que el cost final del projecte hauria estat molt superior a l’estimat inicialment. Aquesta decisió, però, va arribar després que es derruïssin els dos immobles existents a la parcel·la: l’antiga caserna de bombers i l’edifici d’oficines de la companyia. Només es va deixar l’edifici amb les instal·lacions tècniques, que s’havia d’acabar integrant dins de The Cloud. Des de llavors, el servei d’atenció al client havia estat en unes dependències de lloguer al carrer Prat de la Creu, pel qual pagava uns 8.800 euros mensuals.

La intenció d’Andorra Telecom, però, és tornar a la seva ubicació original, encara que això no sigui pas el desig de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que, com ha expressat en diferents mitjans, voldria que es mantingués la plaça pública actual. La companyia, de fet, no vol esperar gaire més, ja que per al 2020 vol començar la construcció de la seva nova seu. Ho faria en una parcel·la que és propietat seva des que l’any 2014 es va aprovar la Llei de creació de la societat pública Andorra Telecom SAU, mitjançant la qual se li adscrivien diferents béns del patrimoni nacional, entre ells el terreny i l’edifici, que llavors tenien una valoració de 16,7 milions d’euros.

Per això, el pressupost pel 2020 inclou una partida de tres milions d’euros “per a l’inici de la construcció del nou projecte d’edifici a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella”. La inversió s’allargarà dos exercicis més, amb cinc milions per al 2021 i 2,6 per al 2022. En total, per tant, tindrà un cost de 10,6.  

Comentaris (9)

Trending