Ordenament Territorial impulsa treballs per retirar l’amiant de l’escola de la Massana

El concurs s’ha licitat ara amb l’objectiu que les obres es puguin dur a terme durant els mesos d’estiu i, per tant, sense mestres ni alumnes al centre educatiu

Dos operaris manipulen una peça amb amiant.
Dos operaris manipulen una peça amb amiant.

El Govern ha aprovat la licitació dels treballs que han de permetre retirar l’amiant que es troba a l’escola vella de la Massana. Aquests elements es van localitzar després de la inspecció que es va tirar endavant en diferents edificis públics per localitzar zones on pugui haver aquest material perillós. L’empresa que surti guanyadora del concurs haurà de procedir a la substitució d’aquests elements per altres que no comportin un risc.

D’aquesta forma, l’executiu avança en un procés que es considera necessari i que, de fet, també ha estat reclamat des dels grups parlamentaris: l’eliminació de l’amiant que hi ha encara als edificis públics. Ara, s’avança amb el col·legi massanenc, on es va localitzar elements amb aquest material fruit del treball de recerca i inspecció realitzat fa temps pel ministeri d’Ordenament Territorial.

El projecte defineix les partides d’obra relatives aquests treballs que consistiran a realitzar una retirada especialitzada dels elements que continguin amiant i substituir-los per altres  materials. Concretament estan localitzats als baixants fluvials i en un dipòsit d’aigua situat sota la coberta de l’escola. En ambdós casos no hi ha risc d’exposició per a la ciutadania, però és necessari que els treballs es duguin a terme sense personal (mestres i alumnes), dins del centre escolar. Per tant es vol fer la tasca durant els mesos d’estiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending