Les obres pel tercer carril de la CG-3 entre el Dos Valires i Anyós duraran un any

Els treballs han estat adjudicats per 1,55 milions d’euros, en una sessió de consell de ministres que també ha encarregat altres obres com la millora de la CG-5 a l’entrada d’Arinsal o la reforma del pont d’Escàs

La rotonda d'Anyos durant una prova pilot
La rotonda d'Anyos durant una prova pilot

El Govern ha adjudicat diferents projectes d’obra pública per un valor de 2,7 milions d’euros. Una de les principals actuacions és l’eixamplament de la carretera general 3 entre la boca oest del túnel de les Dos Valires i la rotonda d’Anyós per habilitar un tercer carril. A banda, també s’han encarregat treballs per millorar la seguretat davant la caiguda de bocs rocosos a Sant Julià i a prop del túnel de la Pedrera, a la Massana.

El consell de ministres ha tingut aquest dimecres una agenda carregada pel que fa a la resolució de diferents concursos d’obres públiques. Un dels més destacats és el que ha de permetre completar el projecte per crear un tercer carril a la general 3 entre la sortida oest del túnel de les Dues Valires i la rotonda d’Anyós. Això permetrà evitar “els col·lapses” que molts dies es produeixen a la zona, especialment en hores punta.

Així, les obres s’han encarregat a l’empresa Treballs Públics Unitas. Govern pagarà 1,55 milions d’euros per unes actuacions que s’allargaran durant dotze mesos.

Un altre projecte adjudicat és l’eixamplament i rectificació de la carretera general 5 a l’entrada d’Arinsal. Els treballs, que seran realitzats per Progec, permetran corregir un revolt massa pronunciat. Duraran sis mesos i costaran 759.000 euros.

Una tercera actuació a la xarxa viària suposarà la reforma del pont d’Escàs sobre el riu Claperes. Costarà 152.797 euros i l’assumirà Copsa. Un dels principals problemes del projecte és garantir que, durant les deu setmanes de durada dels treballs, es mantingui el pas per la infraestructura.

A banda, també s’han encarregat treballs de reforç de les proteccions contra la caiguda de rocs. Així, es destinaran 45.500 euros a reposar una barrera dinàmica a la boca sud del túnel de la Pedrera, a la Massana, i 220.000 per a tres trams de barrera a la zona de les Tarteres, a la carretera general 1 a Sant Julià.

El Govern també ha licitat una altra actuació, en aquest cas al camí ral de la Massana. Es tracta de la rehabilitació del tram entre el roc del Llop i el camí de les Gravedes. Es tracta d’un projecte inclòs en el pla sectorial d’infraestructures verdes.

Etiquetes

Comentaris

Trending