La nova passarel·la entre la Plaça del Poble i el carrer de la Vall entra en servei aquest dissabte

El mirador panoràmic que queda aproximadament a la meitat del vial, de 29,5 metres de longitud, de moment no serà operatiu perquè per ara no han arribat els vidres trepitjables que s’hi han de col·locar

Instal·lació del paviment metàl·lic on ha d'anar el vidre transitable.
Instal·lació del paviment metàl·lic on ha d'anar el vidre transitable. Toni Solanelles

La nova passarel·la entre la Plaça del Poble i el carrer de la Vall, a Andorra la Vella, s’obrirà al pas de vianants a partir d’aquest dissabte. La infraestructura, que connectarà l’entorn del Consell General amb la Plaça del Poble crea una via de comunicació d’ús exclusiu per al trànsit de persones amb el barri antic de la capital. El pas elevat té una longitud de 29,5 metres i una amplada de 4 metres, dibuixant una àmplia corba.

El sol està tractat amb un material de resina antilliscant per garantir la seguretat dels vianants. Les baranes laterals, d’1,95 metres d’alçada, són de vidre laminat i segueixen el mateix disseny que l’existent a la Plaça del Poble. La passarel·la incorpora també enllumenat públic i ornamental. El pas es recolza en una pila central fonamentada en una base de formigó ancorada al terreny. Una de les peculiaritats de la infraestructura és que, aproximadament al centre del pas, hi ha un mirador panoràmic en forma de voladís que sobresurt de l’amplada de la passarel·la. Es tracta d’un element de vidre trepitjable al sòl, que s’està acabant d’enllestir.

Treballs per aplicar el producte antilliscant al terra de la plataforma.

Relacionat

S’ultimen els treballs per obrir la plataforma entre la Plaça del Poble i el carrer de la Vall

Així doncs, a l’espera del subministrament del vidre, s’ha instal·lat un paviment metàl·lic provisional per tal de permetre l’accessibilitat en aquest punt. Quan els vidres siguin subministrats aquests reemplaçaran el paviment metàl·lic, de tal manera que partir de llavors el terra del mirador serà transparent. La fabricació d’aquests vidres s’ha endarrerit a causa de la pandèmia, segons el Govern, que per ara no preveu una inauguració oficial del vial, justament, per culpa de la crisi sanitària.

La voluntat de la passarel·la és unir un espai públic rellevant com és la plaça del Poble amb els entorns de Casa de la Vall i el nucli antic d’Andorra la Vella, mitjançant un itinerari directe per a vianants. D’aquesta manera el pas elevat permet assolir el doble objectiu de reforçar la connectivitat urbana i a la vegada potenciar l’atractiu turístic per als visitants, ja que fomenta el descobriment i el gaudi entre dos pols d’interès cultural i de lleure situats en proximitat.

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.