La fàbrica Reig, l’espai que Govern preveu utilitzar per ampliar l’UdA

S’hi destinarà una partida de 6 milions per habilitar la infraestructura i ja s’estan portant a terme les converses per tal de llogar-la i cobrir així les necessitats de la universitat

Edifici de la Universitat d'Andorra.
Edifici de la Universitat d'Andorra. ARXIU

Dintre del projecte de llei de desenvolupament econòmic s’ha introduït una partida de 6 milions d’euros que es destinaran per ampliar i dotar a la Universitat d’Andorra de noves instal·lacions. L’ampliació d’estudiants dels darrers anys ha fet que la infraestructura es quedi molt enrere, i el Govern té la intenció de llogar un espai a Sant Julià de Lòria de 3.000 metres quadrats. De fet, les converses estarien ja força avançades i es tancarien pròximament per poder començar a treballar en la remodelació de l’espai.

“Arran de la pandèmia molts joves han optat per no marxar i el nombre d’estudiants ha crescut, veient que les instal·lacions són insuficients”, ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover. D’aquesta manera, el Govern hi destinarà 6 milions d’euros per fer una ampliació dels recursos amb els quals compta l’UdA. En aquest sentit, Jover ha explicat que la infraestructura per la qual s’està negociant tindria 3.000 metres quadrats, “suficients per desenvolupar i solucionar les necessitats actuals”.

En aquest sentit, Jover ha assenyalat que la intenció per part de l’UdA és seguir ampliant els estudis i que, per tant, les necessitats són creixents. “Si es mira la ràtio d’estudiants amb els metres quadrats actuals no estem ni de lluny en condicions òptimes”, ha assegurat el ministre. Per tant, la millor solució ha estat buscar una infraestructura que pugui servir com a segon edifici i que estigui a les immediacions de la universitat. “El que busquem és trobar una solució que serveixi per al curt i mitjà termini, però també a llarg termini”, ha explicat Jover.

Segons ha pogut saber l’Altaveu, el Govern hauria estat interessat en dues antigues fàbriques de tabac, Laurador i Reig. Les converses a les quals s’hauria referit Jover serien, concretament, per la fàbrica de Reig. L’ocupació d’aquest nou edifici es farà de manera gradual, ja que s’han de fer certes adaptacions i remodelacions que impedeixen que sigui de cop. La previsió és, per tant, que cada any s’ocupi un nou espai.

WhatsApp Image 2022 06 22 at 6.50.04 PM
La fàbrica Reig, a la dreta de la imatge

CONCESSIÓ ADMINISTRATIVA DE L’HELIPORT NACIONAL

Entre la resta de projectes que preveu aquesta mesura el ministre ha destacat la provisió de la concessió administrativa de l’Heliport Nacional. Es tracta d’una iniciativa que, ha assegurat, ja s’ha començat, però que encara queda polir certs aspectes. Per tant, aquesta concessió serà un pas previ per a la possible adjudicació, mentre s’acaben de tancar certs detalls tècnics.

Comentaris (2)

Trending