Govern disposarà abans de l'estiu d’un estudi de viabilitat d’un telefèric a l’aeroport de la Seu

Jordi Gallardo afirma que s'inclou en els projectes en l'àmbit de la mobilitat per cable a l'interior del país

Comentaris

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo després de rebre la vacuna.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo després de rebre la vacuna. SFGA/J.A.VILADOT

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha dit que el Govern disposarà abans de l'estiu d'un estudi per determinat la viablitat d'una connexió amb telefèric que facilitaria i agilitzaria el transport de passatgers entre l’aeroport i Andorra. "Després quedaran moltes etapes perquè és una infraestructura que no està al país. L'orografia no és complicada", ha opinat.

Ha explicat que és un dels estudis en l'àmbit de la mobilitat per cable a l'interior del país. "Vam demanar d'incloure la possibilitat connexió amb l'aeroport d'Andorra-la Seu com una alternativa més a tenir en compte". L'estudi ha de determinar si tècnicament és factible i posteriorment caldria entrar en l'apartat de les negociacions i gestions. "No es situem encara en aquesta etapa. Com a Govern tenim aquesta obligació d'analitzar totes les opcions per desenclavar el país". Ha recordat que fa poques setmanes es va encarregar al ministeri d'Ordenament Territorial analitzar la viabilitat de l'arribada del tren al país, i també continuen els treballs pel que fa a la creació de l'Heliport Nacional i el possible aeroport a Grau Roig de la mà de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS).

Ha afirmat que s'està treballant "en una sèrie de possibilitats que tenen com a objectiu que Andorra estigui millor connectada" i que permetin triar la més convenient i desitjada per la ciutadania, la que pugui tenir un retorn econòmic més important i aquella que requereixi una inversió assumible si aquesta s'ha de fer per part de l'Estat.

Després de rebre la primera vacuna d'AstraZeneca, Gallardo ha volgut reforçar el missatge sobre la població que ja s'ha vacunat. "La vacunació és l'única sortida possible a aquesta crisi", ha dit. "És evident que si volem anar cap a una normalitat desitjada i anhelada hem de passar per la vacuna i ho hem de fer amb confiança per assolir la immunitat poblacional per tornar a la normalitat".

Creu que els ministres "hem de ser els primers en fer un pas endavant i vacunar-nos. Hem de donar exemple i ho fem quan ens toca, quan ens convoquen per la nostra franja d'edat". Ha volgut fer una cria a la població que encara no ho ha fet que s'inscrigui. "La malaltia de la Covid no fa diferència de cap mena, afecta a tothom per igual i la manera de protegir-se és vacunant-se".

Comentaris (11)

Trending