La falta d’ofertes obliga a posposar les millores a l’accés de la depuradora del Pas de la Casa

Cap empresa va presentar-se per fer els treballs que, ara, han quedat postposat per a propers exercicis, vist que uns treballs de pavimentació han permès millorar l’operativitat dels camions

La depuradora del Pas de la Casa.
La depuradora del Pas de la Casa.

La gran quantitat de feina que assumeix actualment el sector de la construcció ha tornat a fer la guitza al Govern. L’executiu no podrà tirar endavant, per ara, una actuació que es volia fer a l’estació depuradora (EDAR) del Pas de la Casa per millorar l’accés a la instal·lació. El concurs convocat per encarregar les obres ha quedat desert, ja que cap empresa ha presentat oferta. Tocarà, doncs, esperar a l’any vinent.

Fa temps que les diferents administracions -sigui l’estatal o les comunals- s’estan trobant amb dificultats a l’hora de tirar endavant segons quins tipus de projectes. Alguns, perquè el seu import econòmic es considera petit i les empreses prefereixen centrar esforços en altres actuacions, siguin públiques o privades. En altres, perquè la inflació viscuda amb alguns materials han acabat encarint, i molt, les ofertes que es presenten. El primer dels supòsits és el que ha acabat provocant l’ajornament de les actuacions que es volien fer a l’EDAR del Pas.

El concurs es va llançar a inicis d’octubre. Es volia eixamplar de forma puntual l’accés a la depuradora vistos els problemes que alguns camions tenien per entrar a les instal·lacions. Així, i segons es va explicar en el seu moment, es preveia l’enderroc de formigó i part del paviment existent, la restitució dels tubs que ja existien i asfaltar les zones ampliades a banda de restituir l’entorn. Tot això, però, haurà d’esperar.

La sorpresa desagradable es va tenir el 3 de novembre, un cop es va tancar el termini per presentar ofertes. Govern va veure que no n’havia rebut cap. Per tant, no hi va haver cap altre remei que declarar desert el concurs.

Analitzada la situació, s’ha optat per esperar, en lloc de mirar de fer una adjudicació directa -una fórmula que preveu la Llei de contractació pública, prèvia demanda de tres ofertes, per aquests casos-. Es considera que treballs recents de pavimentació a l’accés han permès millorar les condicions d’accés per a les maniobres dels vehicles. D’aquesta forma, s’entén que, de moment, es garanteix l’operativitat de la instal·lació.

Per això, s’ha optat per esperar. L’obra, segons fonts de l’executiu, es posposa ara per a propers exercicis. De fet, és possible, fins i tot, que no calgui fer-lo durant l’any vinent.  

Comentaris

Trending