Espot accelera amb l‘alternativa viària de la Massana per lligar el suport de Ciutadans Compromesos

Suposaria millorar urbanísticament terrenys de propietat privada, alguns d'ells de persones vinculades a la formació política massanenca que dona suport al Govern

Comentaris

Retencions per accedir a la Massana.
Retencions per accedir a la Massana. ARXIU

El cap de Govern, Xavier Espot vol tancar quan abans millor la solució alternativa al desviament de la Massana per assegurar-se el suport de Ciutadans Compromesos a les pròximes eleccions legislatives. La necessitat és més evident ara, amb la trencadissa liberal. Hi ha al menys dos projectes sobre la taula i un d'ells contemplaria un vial des de la botiga d'esports, a la rotonda del telefèric, i fins a la Serra de l'Honor.

 

L'alternativa permetria solucionar coses i evitar algun mal de cap ja que suposaria millorar urbanísticament terrenys de propietat privada, alguns d'ells de persones vinculades a la formació política massanenca que dona suport al Govern. També permetria que edificis de nova construcció a l'inici de l'avinguda Sant Antoni puguin tenir accés pel nou vial. Descartat pel moment el projecte inicial pel seu cost i per l'actual situació econòmica, l'objectiu és trobar una solució que acabi amb els problemes de trànsit a la Massana i que han fet augmentar la circulació a carreteres com les de Sispony i l'Aldosa. El motiu principal del col·lapse és l'augment de residents a la Massana però també a a parròquia d'Ordino.

El tema és tan important i genera tantes expectatives que el Govern va haver d'emetre dimecres una nota informativa per matisar les declaracions fetes per Xavier Espot el dia abans a la Massana. "Davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació, el Govern precisa que no es descarta en cap cas dur a terme els futurs desviaments de la Massana i de Sant Julià de Lòria”, s'exposava a la nota de premsa, que afegia que el que es va dir dimarts “és que es descartava impulsar-los tal com havien estat projectats inicialment perquè s’estan considerant solucions o alternatives menys costoses econòmicament, amb menys impacte ambiental i igualment efectives des de la perspectiva del trànsit”.

Ja hi ha converses amb els propietaris afectats i pot haver-hi fumata blanca ben aviat. Així es va entreveure a la sessió de comú d'aquest dimecres a la Massana quan en la posterior roda de premsa, la cònsol menor Eva Sansa va reconèixer que "s'està estudiant una alternativa al desviament".

 

Comentaris (7)

Trending