En marxa la licitació de les obres per la nova línia d’alta tensió entre Encamp, Ransol i Grau Roig

La modificació estava prevista al Pla sectorial d’infraestructures energètiques d’Andorra i permetrà triplicar la capacitat de transport d’electricitat actual

Oficines de FEDA a Andorra la Vella.
Oficines de FEDA a Andorra la Vella. FEDA

FEDA ha publicat la licitació de les obres de construcció de la línia d’alta tensió entre Encamp, Ransol i Grau Roig, que substituirà a l’actual. Aquesta futura infraestructura permetrà triplicar la capacitat de transport d’electricitat que hi ha actualment i és una de les darreres necessitats previstes per reforçar la xarxa elèctrica del Principat. La modificació ja estava prevista al Pla sectorial d’infraestructures energètiques d’Andorra i s’emmarca en el context energètic que defineix la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. 

La futura línia permetrà triplicar la capacitat de l’actual, que en hores de màxima demanda es troba al seu límit. Així, es podrà assumir el creixement que es derivi de l’increment de la calefacció o la mobilitat elèctrica, entre d’altres. El nou traçat té una llargada d'uns 17,5 quilòmetres i comptarà amb 71 pilones, totes elles fora de nuclis urbans i en terrenys públics. 

El concurs s’ha publicat amb abast internacional, però es valorarà positivament la participació d’empreses andorranes en el projecte.  

En la definició del projecte s’han tingut en compte tots els aspectes de respecte al medi ambient i per això s’inclouen els estudis florístics i paisatgístics, així com totes les accions de restauració vegetal i protecció de l’avifauna. Entre aquestes, destaca que els treballs es planificaran respectant el període de reproducció del gall de bosc, i que les infraestructures estaran adaptades també per protegir el trencalòs. 

El concurs s’ha publicat amb abast internacional, termini ordinari i procediment obert i es podran presentar les propostes fins al proper 10 de maig. Els criteris d’adjudicació inclouen que es valorarà positivament la participació d’empreses andorranes en el projecte.  

Comentaris (1)

Trending