Catalunya negocia amb Madrid un acord de 260 milions per millorar l’Eix Pirinenc

El president de la Generalitat,  Pere Aragonès diu a la Seu d'Urgell que la carretera és “una infraestructura clau per al territori i un dels grans reptes per a la millora de la seva competitivitat”

El ministre de Finances, Ramon Lladós saluda el president de la Generalitat, Pere Aragonès.
El ministre de Finances, Ramon Lladós saluda el president de la Generalitat, Pere Aragonès. SFGA

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha avançat que està negociant amb el govern espanyol la signatura d'un conveni per efectuar un pla d'actuacions de 260 milions d'euros per millorar l'Eix Pirinenc. Aragonès ha inaugurat aquest dijous la Trobada Empresarial al Pirineu. El ministre de Finances, Ramon Lladós ha assistit a la primera jornada.

Aragonès, s’ha referit a l’Eix Pirinenc, com “una infraestructura clau per al territori i un dels grans reptes per a la millora de la seva competitivitat”. Amb la mirada posada en el Pirineu 2030, el president ha identificat els reptes que cal afrontar com són la manca d’habitatge assequible, una gestió forestal sostenible, establir un model propi de mobilitat, garantir el relleu generacional en el sector primari, promoure l’energia verda per tenir pobles autosuficients i “redefinir el model de turisme, cal desestacionalitzar-lo i passa de tenir estacions d’esquí a tenir estacions de muntanya”, que siguin viables tot l’any.

En la seva intervenció, el president de la Generalitat ha transmès un missatge de tranquil·litat assegurant que “l'economia real catalana no només no està estancada sinó que continua endavant i això serveix per estimular-nos amb tota la confiança i l’autoestima”.

Aragonès ha reconegut que Catalunya té reptes globals als quals ha de fer front tant en l’àmbit social, com en el climàtic, el tecnològic i el social i, en aquest sentit, ha assegurat que “les xifres ens diuen que podem abordar-ho a la catalana, és a dir, treballant pel creixement de tothom i de tot el territori, fent progressar també la nostra llengua i la nostra cultura”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris

Trending