Andorra Telecom llença el concurs d’idees per la seva futura nova seu

Els interessats a presentar les seves propostes disposen de temps fins al 15 de setembre i hauran de preveure a més de les oficines de la companyia, espais per a un parc tecnològic i una sala d’exposicions

L'espai on hauria d'edificar-se la nova seu d'Andorra Telecom.
L'espai on hauria d'edificar-se la nova seu d'Andorra Telecom.

Andorra Telecom ha arrencat el procés que ha de culminar amb la construcció de la seva nova seu, a la parcel·la de l’avinguda Meritxell on hi havia l’anterior, enderrocada en el seu dia amb la idea de tirar endavant el fallit projecte de The Cloud. La companyia de telecomunicacions ha convocat el concurs d’idees que ha de permetre escollir com serà el futur edifici. Els interessats a participar disposaran de tot l’estiu per preparar les seves propostes.

D’aquesta forma, la companyia de telecomunicacions enceta el projecte per disposar d’una nova seu central. Es farà a la mateixa parcel·la on hi havia l’anterior, a l’avinguda Meritxell. En el seu dia, cal recordar aquell edifici es va tirar a terra perquè el terreny havia d’ubicar ‘The Cloud’. Finalment, el projecte es va descartar pel seu elevat cost. Des de llavors, però, les oficines centrals de la companyia així com les dependències d’atenció al client es troben en uns locals de lloguer a Prat de la Creu.

Andorra Telecom vol posar fi a aquesta situació de provisionalitat. I ho farà construint una nova seu en una part de la parcel·la situada entre les avingudes Meritxell Riberaygua i els carrers Sant Salvador i de la Borda. L’altra part s’ha cedit al comú d’Andorra la Vella per al manteniment d’una plaça pública.

El primer pas s’ha fet ara amb la convocatòria del concurs d’idees que ha de permetre saber com serà el futur edifici. L’anunci s’ha publicat al BOPA. Els interessats a presentar les seves propostes disposen de temps fins al 15 de setembre.

En el pressupost pel 2021, la companyia va preveure una partida de 600.000 per aquests primers passos del projecte. En global, el cost estimat del nou edifici s’enfila als 16 milions. A banda de les oficines, es preveu que l’immoble acolli un parc tecnològic que pugui atreure empreses innovadores en sectors com la biotecnologia, la investigació mèdica o la innovació. També tindria una sala d’exposicions.

Comentaris

Trending