Els alumnes de l’escola d’Encamp ja podran dinar al menjador la setmana vinent

L’avenç de les obres de reforç del mur que havia quedat danyat permetrà que es torni a fer servir aquesta dependència, així com la cuina, i , per tant, els estudiants ja no hauran d’anar a menjar als hotels del poble

L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. G. P.

Les obres de reforç del mur de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp avancen a bon ritme i, de fet, part de les dependències que havien quedat inutilitzades pel risc que suposava el mur afectat i que cal reforçar ja es podran emprar a partir de dilluns. En concret, diverses aules, la cuina i el menjador. Per tant, els alumnes ja no hauran de desplaçar-se als dos hotels del poble, com havien fet des d’inici de curs.

Segons s’ha informat des del Govern, els treballs segueixen el ritme previst i ja s’ha fet una de les actuacions claus: la instal·lació dels nous ancoratges a la infraestructura. Això permet que algunes zones que fins ara no s’havien pogut utilitzar es recuperin a partir de dilluns. Al llarg d’aquesta setmana es procedirà a la neteja dels espais i dilluns s’hi recol·locarà el material.

Això suposa una reducció dels terminis inicialment previstos. La resta de tasques a realitzar, com ara destensar els ancoratges anteriors o tornar a col·locar l’empedrat que recobria el mur entre altes, es reprendran la setmana vinent i continuaran fins al gener. Serà llavors quan es podrà recuperar l’itinerari habitual d’entrada i sortida al centre i l’ús del patí.

Les obres tenen com a objectiu reforçar la seguretat estructural de la paret al costat de l’escola. La intervenció ha constat en la construcció- d’una nova filera d’ancoratges i bigues metàl·liques que s’adossen sobre el parament del mur. També s’ha instal·lat un sistema per drenar l’aigua que pugui acumular-se rere la paret.

Etiquetes

Comentaris

Trending