Indignació amb el col·legi Janer per les ‘coaccions’ a treballadors de neteja i cuina

El fet que les darreres hores s’hagin enviat comunicacions a diverses famílies advertint de possibles contactes amb positius ha acabat d’enrarir l’ambient al tomb del centre confessional

-
-
Les suposades pressions que la direcció del col·legi Janer hauria fet a nombrosos treballadors -entre personal de cuina i de neteja- està causant una forta indignació tant dins com fora del centre. A més, en relació a la mateixa escola, en les darreres hores diversos pares d’alumnes han rebut comunicacions avisant d’un parell de casos positius de coronavirus que haurien pogut contagiar escolars i, per aquest motiu, cal adoptar mesures d’observança. 

La indignació rau en un doble motiu, segons les diverses fonts consultades: d’una banda, perquè les responsables del centre escolar confessional haurien forçat fins i tot amb presumptes amenaces i coaccions el personal a treballar; de l’altra, perquè l’actuació policial s’hauria limitat a un avís sense obertura d’expedient sancionador tot i que quan la patrulla que aquest dilluns va acudir al centre una vegada alertat el cos del suposat flagrant incompliment de les normes decretades hi havia, efectivament, un aforament laboral major de l’imposat per les darreres decisions adoptades en relació amb la gestió i combat del coronavirus.

Fonts oficials de la policia, però, han explicat les circumstàncies en què es va fer l'actuació. A instància, una patrulla es va presentar a l'escola i es va constatar que hi havia fins a 21 empleats treballant a l'hora, superant de molt el màxim permès en les actuacions circumstàncies. La policia, després de les comprovacions pertinents, hauria permès que només quatre dels operaris continuessin actius. Les fonts consultades han assegurat que s'ha fet el corresponent atestat de la situació i aquest, com en tots els altres casos, s'elevarà a l'autoritat competent perquè obri, si ho creu oportú, el corresponent expedient. El cos actua, segons els consultats, de la mateixa manera en totes les situacions. I en totes les obertures d'expedients que s'han atribuït al cos s'ha actuat de la mateixa manera.

Algunes altres fonts han assegurat que la ‘mare Tomasa’, responsable del centre, hauria al·legat com a justificació que motivava la concentració de personal el fet que s’estava treballant per higienitzar les instal·lacions davant la constatació que s’hauria donat un cas positiu del virus entre el personal de l’escola. Es tractaria d’una docent que feia reforç temporal en algunes matèries lectives. Que davant d’aquest fet, i amb un suposat permís verbal de l’administració, s’hauria procedit a netejar a fons, almenys, una part de les instal·lacions.

Tot plegat, però, no ha restat indignació, en considerar una part de la ciutadania que es poden donar situacions de doble raser alhora d’adoptar mesures. El neguit, com s’ha dit, ha crescut més per l’avís que escolars d’algunes classes del centre haurien d’estar observants en relació amb la seva temperatura corporal i altres possibles símptomes associats aparentment al Covid-19 tant pel suposat positiu d’una docent de reforç com, també, pel fet que alguns dels alumnes dels últims cursos de secundària haurien fet una visita en una jornada de portes obertes a l’Escola andorrana de batxillerat i van estar en contacte amb persones que han acabat diagnosticades.

Comentaris (7)

Trending