Increment de sou per a un centenar de treballadors del comú d'Andorra la Vella

La cònsol major, Conxita Mora i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri durant la sessió del consell de comú d'aquest dijous.
La cònsol major, Conxita Mora i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri durant la sessió del consell de comú d'aquest dijous.

El comú d’Andorra la Vella ha aprovat aplicar un sistema de millora professional per al personal en compensació per l’aturada l’any 2010 de la Gestió de l’Acompliment (GAdA). A partir de l’octubre s’aplicarà una millora retributiva al personal fix. En la mateixa sessió del consell de comú, el Partit Socialdemòcrata ha denunciat que el parc de la Serradora acabarà suposant una despesa per al comú de 484.000 euros, molt per sobre dels 225.000 que estaven pressupostats

La sessió de comú d’Andorra la Vella d'aquest dijous ha servit per aprovar un seguit de modificacions en l’ordinació de Funció Pública que permetran millorar les condicions laborals dels treballadors que van entrar a la corporació després de la suspensió de la Gestió de l’Acompliment (GAdA). A aquests empleats no se’ls incrementava el sou en base a la seva experiència. La reforma, però, serà transitòria fins que el Govern desenvolupi el reglament de la nova Llei de Funció Pública.

Així, el treballador que inicia el recorregut professional al 80% de la banda salarial del seu grup, passarà al 85% un cop superat l’any de prova. Després es faran revisions automàtiques de les bandes. El salt al 90% tindrà lloc transcorreguts quatre anys del servei en actiu, i cinc anys després d’assolir el percentatge esmentat  ascendirà a la banda salarial del 95%. La mesura, que beneficiarà un centenar de treballadors, una seixantena dels quals no ha tingut opció mai a un increment salarial per la congelació del GAdA, s'aplicarà a partir del mes d'octubre.

La modificació de l’ordinació de la funció pública també actualitza alguns llocs de treball als nous organigrames i regula, al mateix temps, les condicions per optar a les places de promoció interna. El 2016 es van recuperar els triennis congelats durant sis anys; i aquest any s’ha regularitzat el GAdA i el pagament dels endarreriments de deu anys per a un centenar de treballadors.

El Parc de la Serradora

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Lídia Samarra ha denunciat el sobrecost del parc de la Serradora, inaugurat recentment. Segons Samarra, el projecte acabarà suposant una despesa per al comú de 484.000 euros, molt per sobre dels 225.000 amb els quals es va dotar la partida del pressupost. Samarra ha afegit que la situació no és pas nova, sinó que es ve repetint habitualment amb bona part dels projectes urbanístics engegats per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA).

Comentaris (4)

Trending