Interior assegura que l'home que dormia en un portal era un rodamón de l’Europa de l’est sense mitjans per anar a Espanya

El titular ministerial afirma que el vianant que s’ha posat a dormir a l'exterior d'un edifici del carrer Prat de la Creu estava de passada pel país amb recursos econòmics escassos i la policia l’ha dut a la frontera

-
-
Mai -o gairebé- una foto havia fet parlar tant. Fins el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha referit a la imatge d’un home que dormia dins en un sac i damunt la seva motxilla en un portal del carrer Prat de la Creu. Espot ha afirmat, a través de les xarxes socials, que l’home és un ciutadà d’un país de l’est d’Europa que estava de passada per Andorra de camí cap a Espanya. I que “disposava de mitjans econòmics escassos” per afrontar la ruta que tenia prevista.

El titular ministerial ha fet l’aclariment a través del seu perfil de Facebook a mitjanit “arran del neguit i els comentaris que ha suscitat” la imatge, en relació a la qual l’Altaveu s’havia fet ressò de la incredulitat que havia generat. La fotografia havia estat captada sobre les 4 de la tarda dins del portal de l’edifici número 36 del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Alguns pacients i usuaris dels despatxos, clíniques i establiments comercials que hi ha a l’immoble han observat amb estupefacció la imatge de l’home, dins el sac i amb la motxilla a mode de coixí, que feia la becaina a primera hora de la tarda just quan al carrer queia una tormenta notable.

Una hora i escaig després d’haver-se captat la fotografia, l’home ja no era al lloc i la policia tampoc no tenia constància de cap intervenció en relació a la presència del vianant, que alguns testimonis presencials han indicat que feia l’“aspecte de temporer”. Aquest fet, sense que l’Altaveu ho expliqués ni ho mantingués en cap moment, ha fet que molts lectors ho associessin amb el complicat accés a l’habitatge que es viu al Principat i que per les dates en què ens trobem afecta d’una manera més cruenta encara les persones que arriben al país a treballar en la temporada hivernal.

El responsable del ministeri d’Interior i Justícia ha sortit al pas de qualsevol crítica o vinculació en aquest sentit, tot deixant clar que l’home protagonista de la imatge “es trobava transitant per Andorra amb destí a Espanya, i que disposava de mitjans econòmics escassos”. Espot també ha deixar clar que “els agents del cos de policia l’han acompanyat amb el seu acord a la frontera del riu Runer on ha continuat el viatge”. Encara que en altres països i ciutats del món, no pas gaire llunyanes, aquesta podria ser malauradament una imatge habitual, al Principat és molt puntual. D’aquí l’estupefacció i incredulitat.

Espot ha aprofitat les xarxes socials, també, per deixar clar que “el que ha passat no té res a veure amb les circumstàncies econòmiques i socials del nostre país” i ha assegurat, davant algunes de les crítiques que s’han suscitat, el seu convenciment “que el Govern assumeix les seves obligacions pel que fa als temporers”.

Comentaris (27)

Trending