I ara compte amb el gel: el problema que ve és la baixada dràstica de temperatures

Comentaris

I ara compte amb el gel: el problema que ve és la baixada dràstica de temperatures
I ara compte amb el gel: el problema que ve és la baixada dràstica de temperatures

Malgrat que l’episodi de nevades encara no ha acabat, el principal problema a partir de demà serà el gel. Les previsions meteorològiques indiquen que en les properes hores, especialment a partir d’aquesta matinada, hi haurà una baixada dràstica de les temperatures i això complicarà molt més encara la situació, que ja ha estat prou caòtica en alguns moments. 

Els diversos equips d’emergència del Principat -des de la policia i Protecció a Civil al COEX- han demanat prudència als ciutadans. I han remarcat molt especialment l’onada de fred que ha d’arribar en les properes hores.

Els treballadors del servei d’explotació i conservació de carreteres tenen previst dedicar-se fortament a netejar carreteres i voravies abans d’aquesta nit de dilluns. Tota la neu que no es pugui retirar acabarà esdevenint plaques de gel que faran molt complicat el trànsit, ja sia a peu o en cotxe. I, a més, suposaran un greu risc. També els comuns miren de netejar aquelles instal·lacions que els pertoquen, però ni donen l’abast ni l’efecte de la seva feina no s’està notant en molts llocs. Els aparcaments públics són veritables camps de neu. 

Les corporacions estan reclamant la implicació dels ciutadans i recordant les normatives per les quals els propietaris dels immobles són responsables de la neteja de la part de voravia que els correspon. També serveis com ara FEDA estan treballant de valent ja que hi ha múltiples problemes en el subministrament elèctric. 

L’acumulació de neu en les estacions energètiques i el fet que aquestes, en molts casos, siguin força antigues, està provocant interrupcions en el fluid de més o menys entitat. I no cal anar gaire lluny per ser ‘víctima’ d’aquests problemes. A la zona del carrer de la Unió d’Escaldes o del carrer Riberaygua de la capital s’han viscut situacions d’aquesta mena.

Comentaris

Trending