Hotels de temporada avancen el tancament pels efectes del coronavirus i la manca de demanda

Creix la preocupació al sector tot i els esforços per deixar clar que el Principat no és un lloc de risc i l’únic cas d’afectació diagnosticat és extremament lleu

-
-
Els esforços per deixar clar que el Principat no és un lloc de risc i que la gestió entorn a l’epidèmia del coronavirus està sent bona no acaben de convèncer el turisme. La darrera setmana la cancel·lació de reserves està sent molt notable, fins al punt que després d’un febrer rècord en positiu al març s’espera tot el contrari. De fet, fonts del sector han confirmat que diversos hotels de temporada avancen el seu tancament per la caiguda sobtada de l’ocupació, però també per la manca de demanda que ja sabien. Hi ha establiments que després d’aquest cap de setmana ja passaran el baldó a la porta.

La preocupació comença a ser notòria, no pas perquè hi hagi risc al país, que de moment no n’hi ha i totes les circulars que s’estan emeten des del ministeri de Salut van en aquest sentit, sinó per l’efecte global, la pandèmia de por que està generant el virus arreu del món. De fet, algunes fonts consultades han assegurat que des d’alguns països es posa Andorra en una mena de llista negra de països perillosos no pas pel Principat mateix, que per ara no és el cas, sinó pel fet que els visitants han de passar obligatòriament per França o Espanya -i es remarca aquest segon país com a més perillós- per anar i tornar a les seves destinacions d’origen.

La reculada d’ocupació s’hauria començat a notar, han assegurat les fonts, el cap de setmana passat, en què més hotels del que és normal en aquestes alçades d’any al país tenien llits disponibles i, sobretot, oferien places per uns preus més baixos que les setmanes precedents, quan això no hauria de ser habitual. De fet, diferents majoristes de viatges, tour-operadors, han reconegut la cancel·lació de reserves tot i el treball que s’està fent des de tots els àmbits per passar un missatge de calma: Andorra no és un país de transmissió comunitària del virus, l’únic cas diagnosticat per ara és extremament lleu i té el seu origen fora de les fronteres d’Andorra. No obstant, la incidència té més ressò perquè en molts casos s'uneix al fet que en alguns casos ja es preveia que després d'un febrer molt fort, la demanda queia, més enllà del virus, al març.

Tancant els primers hotels de temporada aquest cap de setmana, s’avança pràcticament en un mes el que hauria de ser la clausura habitual, que coincideix tradicionalment amb la Setmana Santa, que enguany havia de tenir els seus dies forts al tomb de l’11 i el 12 d’abril. L’efecte del coronavirus, indiquen les fonts, té molta més incidència en els establiments que centren els seus esforços i interès gairebé de manera exclusiva en l’hivern que no pas en la resta de parc hoteler, que esperen que l’alarma pel virus epidèmic escampi i la situació es pugui normalitzar. Per ara, el missatge vol continuar sent de calma malgrat que no es pot amagar, és clar, la preocupació.

Comentaris (2)

Trending